Paleologu: Iohannis beneficiază de mitul neamţului. Mi-e teamă ca aşteptările românilor să nu fie prea mari

Deputatul Theodor Paleologu spune la RFI că îi este teamă ca nu cumva aşteptările "prea mari" ale românilor de la noul preşedinte, Klaus Iohannis, să fie urmate de dezamăgiri. Fostul ministru al Culturii speră totuşi ca Iohannis "să facă treabă bună", pentru că este un om "ferm şi consensual totodată".

22 dec. 2014, 11:49
Paleologu: Iohannis beneficiază de mitul neamţului. Mi-e teamă ca aşteptările românilor să nu fie prea mari

Theodor Paleologu consideră că „românii sunt exaltaţi, românii aşteaptă lucruri nemaipomenite de la fiecare şi după aia sunt dezamăgiţi. Mie mi-e foarte teamă de ritmul acesta românesc, de alternanţa între optimismul flamboaiant şi pesimismul coroziv, aşteptări foarte mari şi după aceea dezamăgire totală (…). În ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis, el beneficiază de mitul neamţului, că acum dacă avem un neamţ în fruntea statului, o să meargă lucrurile ceas, strună, că o să fie ca regele Carol I sau ca Ferdinand (…). Eu cred că este o alegere foarte bună, să ne înţelegem, eu nu vreau în nici un fel să-l diminuez pe Klaus Iohannis, doar spun că mi-e teamă puţin de aceste aşteptări prea mari, care după aia sunt urmate de dezamăgiri, asta-i tipic românesc”.

Deputatul crede totuşi că „Iohannis va face treabă bună sau sper în orice caz lucrul ăsta şi mă bazez în speranţa mea pe capacitatea lui de a fi mai consensual, ferm şi consensual totodată”.