Paleologu: L-aş fi susţinut pe Predoiu în cursa pentru prezidenţiale, dar eu nu fac nimic la ordin

Deputatul PDL Theodor Paleologu a declarat joi, într-un interviu la RFI, că l-ar fi susţinut pe Cătălin Predoiu în cursa pentru prezidenţiale, dar nu este de acord cu felul în care se desfăşoară alegerile în interiorul partidului, transmite Agerpres.

14 nov. 2013, 12:27
Paleologu: L-aş fi susţinut pe Predoiu în cursa pentru prezidenţiale, dar eu nu fac nimic la ordin

‘În mod normal, l-aş fi susţinut, pentru că este un om pe care-l apreciez foarte mult, dar felul în care decurg aceste alegeri este o chestiune de disciplină militară – votăm Predoiu că aşa am primit ordin. Or, eu nu fac nimic la ordin! L-aş fi susţinut din toată inima, dacă nu era impus în felul în care a fost impus. Mie nu-mi place să ascult ordinele cuiva şi cu atât mai puţin ordinele lui Vasile Blaga!’, a afirmat Paleologu.

El a susţinut că l-a sfătuit pe Cătălin Predoiu să candideze din partea PDL de pe primul loc pe listă la alegerile europarlamentare pentru a-şi testa popularitatea, dar nu a fost ascultat.

‘Eu l-am sfătuit pe Cătălin Predoiu, dar n-a reţinut sfatul meu, să candideze şi la alegerile europene, pentru a-şi testa popularitatea. Pentru că, dacă la alegerile europene are un rezultat mediocru, nu ştiu dacă mai are rost să continue la prezidenţiale’, a spus Paleologu.

Deputatul democrat-liberal se declară pesimist în ceea ce priveşte şansele ca PDL să obţină un rezultat favorabil la alegerile de anul viitor. ‘Eu sunt foarte pesimist, eu cred că vom reuşi un rezultat încă mai slab decât în 2012, pentru că avem acum în plus o diviziune foarte clară pe dreapta. PDL-ul însuşi este divizat, este rupt în două, cel puţin’, a apreciat Paleologu la RFI.

 

VEZI SI:

Traian Băsescu: Nu am încredere în Cătălin Predoiu. Este mult prea flexibil şi împăciuitor