Paleologu s-a decis: O susţine pe Udrea la şefia PDL

Secretarul executiv al PDL Theodor Paleologu, care nu a exprimat până acum o poziţie cu privire la una dintre cele trei candidaturi la şefia partidului, se va afla printre susţinătorii Elenei Udrea pe scena Convenţiei Naţionale Extraordinare, au declarat, vineri, pentru Agerpres, surse din staff-ul deputatei.

22 mart. 2013, 11:53
Paleologu s-a decis: O susţine pe Udrea la şefia PDL

Candidaţii la preşedinţia PDL Monica Macovei şi Vasile Blaga au transmis Comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare (COCNE) listele complete cu cei cinci vorbitori pe care i-au desemnat pentru a le susţine moţiunea, iar Elena Udrea o va fac cunoscută în cursul acestei zile.

Deputatul Ioan Bălan, preşedintele COCNE, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că alături de Monica Macovei vor lua cuvântul la Convenţie, pentru susţinerea moţiunii acesteia – ”Reformiştii”, Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi şi Alin Seserman.

Potrivit acestuia, vor rosti discursuri în sprijinul moţiunii lui Vasile Blaga – ‘România Dreaptă. PDL – Politică dincolo de lozinci’ – Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Andreea Paul şi Traian Ungureanu.

În ceea ce priveşte vorbitorii desemnaţi de Elena Udrea pentru a-i susţine moţiunea de la tribuna CNE, preşedintele COCNE a arătat că lista acesteia urmează să fie transmisă în cursul zilei de vineri.

Surse din staff-ul de campanie al Elenei Udrea au precizat că lista celor cinci vorbitori la CNE urmează să fie definitivată în cursul zilei, deocamdată fiind transmise comisiei trei nume: Emil Boc, Gheorghe Ştefan şi Theodor Paleologu.

Comisia de organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare (CNE) a PDL din 23 martie a stabilit anterior, prin tragere la sorţi, şi ordinea prezentării celor trei moţiuni: Monica Macovei, Elena Udrea şi Vasile Blaga.

Decizia comisiei cu privire la acest aspect menţionează că fiecare moţiune are la dispoziţie 45 de minute pentru prezentare, timp în care liderul acesteia şi cinci susţinători se pot adresa electorilor.
Ioan Bălan a declarat, totodată, că propunerea COCNE pentru preşedinţia comisiei de numărare şi validare a voturilor la Convenţia PDL este Mircea Toader, membru în comisia de organizare a Convenţiei.

Convenţia Naţională Extraordinară a Partidului Democrat Liberal se va desfăşura la pavilionul central al Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti, cu începere de la ora 10,00, la eveniment fiind aşteptaţi peste 5.000 de delegaţi.