Palmă peste obrazul DNA! Fost primar din Jilava condamnat pentru corupție a fost achitat . Concluzia halucinantă a magistraților: „Luarea de mită nu este faptă penală”

Fostul primar din Jilava, condamnat în instanță la 8 ani de închisoare pentru o mită de un milion de euro, a fost achitat de Curtea de Apel București.

25 mai 2021, 19:48
Palmă peste obrazul DNA! Fost primar din Jilava condamnat pentru corupție a fost achitat . Concluzia halucinantă a magistraților: „Luarea de mită nu este faptă penală”

Fostul primar din Jilava, Adrian Mladin, condamnat de Tribunalul București la 8 ani de închisoare pentru că a primit o mită de un milion de euro, a fost achitat de Curtea de Apel București. Magistrații Curții de Apel București au desființat decizia Tribunalului București care-l condamnase pe fostul primar din Jilava pentru acte de corupție.

Dosarul a fost instrumentat de procurorul DNA, Jean Uncheșelu, care s-a ocupat și de ancheta intentată fostului premier Victor Ponta.

Magistrații Curții de Apel București l-au judecat pe fostul primar din Jilava după o lege mai veche care favorizează situația în care acesta se află. Astfel magistrații au ajuns la concluzia halucinantă că în ceea ce privește infracțiunea de luare de mită, „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Fostul primar din Jilava, Adrian Mladin, a mai fost achitat de  săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor și fals în declarații, notează Antena3.

Adrian Mladin a fost reținut în acest dosar în perioada 14 – 15 iunie 2016, și arestat preventiv în perioada 16 iunie 2016 – 12 octombrie 2017. Ultima perioadă de arest preventivă s-a suprapus peste privarea de libertate în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.216/14.07.2016 emis de Curtea de Apel București – Secția a II-a Penală.

Fostul primar din Jilava a instituit un regim de control asupra tranzacțiilor din domeniul imobiliar

DNA susține că  Adrian Mladin a instituit un „regim de control” al tranzacțiilor din domeniul imobiliar, cu scopul de a obține foloase ilegale.

„Concret, în perioada 2008 – 2011, inculpatul Mladin Adrian, în calitate de primar al comunei Jilava și implicit de președinte al Comisiei Locale de Aplicare a Fondului Funciar Jilava, prin instituirea unui regim „autoritar” (context folosit pentru a pune presiune pe „victimele” – dezvoltatori imobiliari, pe care le identifica și cărora le cerea mită), în repetate rânduri iar în unele situații și cu complicitatea inculpatului Constantin Marian, a condiționat îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de primirea unor sume de bani sau a altor foloase necuvenite”, arăta, la momentul trimiterii în judecată, DNA.

Potrivit procurorilor, Mladin a pretins și a primit suma de 100.000 euro de la un om de afaceri din domeniul construcțiilor, care-și desfășura activitatea în Jilava.

„În ambele cazuri, inculpatul a condiționat îndeplinirea atribuțiilor de serviciu (eliberarea unor documente – certificate fiscale, procese verbale de recepție a lucrărilor, etc.) de primirea mitei, invocând inclusiv posibilitatea blocării activității antreprenoriale derulate de omul de afaceri”, potrivit DNA.

Cuantumul total al sumelor de bani și al celorlalte foloase necuvenite primite de Adrian Mladin se ridicau, potrivit procurorilor anticorupție, la suma de 1.090.500 euro