Pământul se surpă! Iată orașul care a fost „mâncat” de pământ! Zeci de case au dispărut deja și şapte persoane și-au pierdut viața

Buriticupu este orașul care este înghițit de pământ. Solul de un anumit fel și faptul că în zonă au existat defrișări masive au dus la acest fenomen de-a dreptul îngrijorător.

14 mai 2023, 14:38

Care este orașul înghițit de pământ. Cu toate că pare ireal, un întreg oraș, de 73.000 de locuitori se află la un pas de a fi înghițit de o gaură uriașă, formată în pământ. Până în acest moment, aceasta a distrus deja 50 de case.

Este vorba despre un oraș numit Buriticupu, situat în nord-estul Braziliei. Acolo locuiesc 73.000 de oameni, iar oficialii au declarat „stare de calamitate”, dat fiind că pe marginea unor cratere uriașe se află case ale localnicilor.

Citește și: Ce este ”orașul de 15 minute” și cum a ajuns subiectul teoriilor conspirației

Aproximativ 26 de cratere, care au o lungime de peste 298 de metri, s-au format în jurul orașului. Acest lucru se trage de la depăduririle masive care au fost făcute în zonă. Acest lucru a agravat problema deja existentă, prin slăbirea solului. Mai mult, din această cauză apa de ploaie contribuie intens la calamitate. Și planificarea deficitară a permis ca această problemă să se accentueze de la înființarea orașului în 1994.

În ultimii 20 de ani, șapte persoane și-au pierdut viața căzând în astfel de cratere, iar în această săptămână un polițist a suferit fracturi grave după ce a căzut cu mașina într-o groapă de acest fel. Martorii oculari au povestit ca Jose Ribamar Silveira și mașina în care se afla, au plonjat în groapă de la o înălțime de aproximativ 80 de metri. În urma incidentului acesta a rămas cu fractură la braț, o fractură expusă la piciorul stâng și alte răni severe.

Orașul este pur și simplu înghițit de pământ

Orașul brazilian de 70.000 de locuitori este afectat din cauza avansului „vocorocas”, „pământ sfâșiat” în limba indigenă Tupi-Guarani. Acest fenomen presupune un tip de eroziune, care debutează cu mici crăpături în pământ, care odată cu trecerea timpului se transformă în cratere uriașe, care văzute din aer, arată ca niște canioane care par că, pur și simplu, înghit orașul, informează Daily Star.

La această problemă contribuie și faptul că, între 2000 și 2020, Buriticupu a suferit o pierdere de 41% din suprafața forestieră. Mai mult de jumătate din pădurea primară umedă a fost defrișată între 2002 și 2021. În cei aproximativ douăzeci de ani de la apariția primului crater, șapte persoane au murit și aproximativ 50 de case au fost înghițite.

Citește și: Oraşul din România în care s-a deschis o nouă fabrică. Angajări pentru 150 de posturi, cu salarii începând de la 3500 de lei, plus bonusuri