Pământul va fi lovit miercuri şi joi de o furtună magnetică periculoasă. Doctorii ne spun cum să evităm consecinţele

O furtună geomagnetică este așteptată în zilele de 28 și 29 iulie, spune un raport semnat de Sergei Didenko, directorul Institutului de Cercetări Rus pentru Protecție Civilă și Situaţii de Urgență.

28 iul. 2020, 07:12
Pământul va fi lovit miercuri şi joi de o furtună magnetică periculoasă. Doctorii ne spun cum să evităm consecinţele

„Conform datelor Institutului de Fizică Lebedev afiliat Academiei Ruse de Științe, în perioada 28 – 29 iulie, este de așteptat pe Pământ o furtună magnetică destul de periculoasă”, avertizează mesajul transmis pe site-ul institutului. Furtuna puternică riscă să perturbe funcționarea dispozitivelor electronice, a canalelor și a mijloacelor de telecomunicații.

Sfaturile medicilor

Medicii avertizează că această furtună solară poate avea consecinţe şi asupra organismului uman, mulţi dintre noi putând resimţi zilele acestea dureri de cap. De asemenea, cei care suferă de boli cardiovasculare sunt sfătuiţi să aibă medicamentele la îndemână. Ca remediu sunt recomandate ceaiurile şi băile calde, în care să fie adăugate uleiuri aromatice, relaxante. De asemenea, medicii recomandă să bem multă apă şi să evităm efortul fizic intens. De evitat fast-food-ul, alcoolul, ţigările şi cafeaua.

Cercetătorii de la Universitatea din Warwick și British Antarctic Survey au descoperit că furtunile geomagnetice periculoase, cauzate de activitatea solară și care pot dăuna dispozitivelor electronice, apar cu o ciclicitate de 25 de ani.

Pe de altă parte, furtuni mai puțin puternice, dar la fel de periculoase, sunt observate în medie o dată la fiecare trei ani.