Pamela Anderson, discurs controversat în Parlamentul francez: Stop îndopării forţate a gâştelor

Pamela Anderson, fostă model Playboy şi vedetă de televiziune, a luat cuvântul în plenul Parlamentului francez, unde a militat împotriva îndopării forţate a gâştelor, obicei răspândit printre crescătorii francezi, care în aceste fel obţin cea mai fină varietate din vestitul foie gras.

20 ian. 2016, 19:30
Pamela Anderson, discurs controversat în Parlamentul francez: Stop îndopării forţate a gâştelor

Pamela Anderson, care şi-a dobândit notorietatea în anii ’90, o dată cu apariţia în serialul Baywatch, este de mai mulţi ani o militantă activă împotriva actelor de cruzime comise împotriva animalelor. În discursul susţinut în faţa Parlamentului francez ea a denunţat gavajul – obiceiul de a îndopa forţat, cu ajutorul unei sonde, păsările de curte. Obicei este răspândit printre fermierii francezi, care îşi îndoapă astfel gâştele mărindu-le ficatul, pentru a obţine apoi celebrul foie gras.

Pamela Anderson şi-a oferit astfel sprijinul faţă de un poiect de lege prin care s-ar interzice hrănirea forţată a gâştelor. „Aş dori să le cer respectuos francezilor să îmbrăţişeze calităţi precum compasiunea, empatia şi respectul faţă de vieţile animalelor. Aş dori să cer respectuos abolirea unei industrii ce profită de pe urma suferinţei îngrozitoare şi abuzului, pentru a obţine un produs care este toxic nu doar pentru organismul celor care îl consumă, ci şi pentru inimile şi sufletele fiinţelor umane„, a spus Pamela Anderson, discursul său înfuriindu-i la culme pe fermieri.

Aşa că, în numele meu, al lui Brigitte Bardot şi al tuturor celor care luptă pentru drepturile animalelor, aş vrea să cer abolirea hrănirii forţate. Le cer şi francezilor să nu mai mănânce foie gras, un lux obţinut prin cruzime, cauza suferinţei şi agoniei a 80 de milioane de păsări anual„, a concluzionat Pamela Anderson.