Pană masivă de curent în Ploieşti. Mii de oameni din şapte cartiere ale oraşului şi o localitate, în beznă

Mai multe cartiere din Ploieşti au fost afectate joi seara de o pană de curent. Mii de oameni din mai multe cartiere ale oraşului au stat în beznă.

25 nov. 2021, 22:50
Pană masivă de curent în Ploieşti. Mii de oameni din şapte cartiere ale oraşului şi o localitate, în beznă

Pană masivă de curent în Ploieşti. Avaria în reţeaua electrică s-a produs joi, la ora 17:43, conform dispeceratului Primăriei Ploiești.

Din cauza avariei electrice, sunt afectate cartierul Mitică Apostol, zone din Vest (9 Mai, Păltiniș), Mărășești, zona Poligonului, Malu Roșu, o parte a zonei centrale a orașului și a cartierului Bariera București. De asemenea, ar fi fost afectată și localitatea Târgșoru Vechi, scrie Ziarul Incomod.

Citeşte şi: Preşedintele Cehiei, externat după ce a fost tratat de ciroză, a fost reinternat după câteva ore, infectat cu Covid. Între timp, ţara intră în stare de urgenţă

Echipele Electrica intervin pentru stabilirea cauzei și remedierea defecțiunilor din sistem.

La o oră de la semnalarea avariei în rețeaua de furnizare a energiei electrice, câteva dintre zonele afectate au fost reconectate, dar restul sunt încă în beznă.

Fostul parlamentar Iulian Iancu a dezvăluit, joi, la România Tv, că nici Ministerul de Interne şi nici Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă nu au realizat „nici planul, nicio simulare pentru situaţie de avarie în sistemul electro-energetic naţional”, în condiţiile în care alte state din Uniunea Europeană şi din lume fac simulări şi pregătesc populaţia pentru o pană generală de curent.

Citeşte şi: EXCLUSIV | O pană generală de curent poate avea loc oricând în România. Avertismentul lui Iulian Iancu: „DSU nu are realizat nicio simulare pentru o situaţie de avarie”