Pană uriaşă de curent: 11 state din Brazilia au rămas în beznă

O întrerupere de curent a afectat, marţi, 11 state din Brazilia, inclusiv trei care vor găzdui Campionatul Mondial de Fotbal 2014, din cauza consumului prea mare de energie electrică.

05 feb. 2014, 05:23
Pană uriaşă de curent: 11 state din Brazilia au rămas în beznă

„O perturbare în sistemul naţional integrat” a cauzat această întrerupere în nordul, sud-estul şi sudul ţării, a explicat Operatorul naţional al sistemului electric (ONS) brazilian.

Aproximativ trei milioane de persoane din 11 state au fost afectate, potrivit presei braziliene, în special în statele Rio de Janeiro, Sao Paulo şi Parana, care deţin stadioane ce vor găzdui meciuri la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 (12 iunie-13 iulie).

Potrivit ONS, incidentul s-a produs a doua zi de la înregistrarea unui record de consum energie electrică şi a durat aproximativ 40 de minute.

Astfel de întreruperi au mai avut loc în ultimii ani în Brazilia. În august 2013, opt state din nord-estul Braziliei au fost private de curent electric în urma unui incendiu. Alte întreruperi de curent electric au avut loc în octombrie 2012 (în nord şi nord-est), la sfârşitul lui septembrie 2012 (în nord-est) şi la începutul lui octombrie 2012 (în Brasilia, capitala ţării).

La sfârşitul lui 2012, o întrerupere de curent a afectat aeroportul internaţional din Rio de Janeiro, plin de turişti în momentul producerii incidentului. Preşedinta Dilma Rousseff a oferit asigurări atunci că o eroare umană s-a aflat la originea producerii acestuia.