PANAMA PAPERS. Percheziţii ale poliţiei elveţiene la sediul UEFA

PANAMA PAPERS. Poliția federală elvețiană a percheziționat miercuri sediul Uniunii europene de fotbal (UEFA), din Nyon, pentru a obține contractele privind atribuirea drepturilor TV în Ecuador societății Cross Trading, citată în scandalul PANAMA PAPERS.

06 apr. 2016, 15:50
PANAMA PAPERS. Percheziţii ale poliţiei elveţiene la sediul UEFA

PANAMA PAPERS. Într-un comunicat transmis AFP, UEFA indică faptul că ”a primit astăzi vizita Poliției federale elvețiene care acționează în baza unui mandat, solicitând să vadă contractele dintre UEFA și Cross Trading/Teleamazonas”. ”Bineînțeles, UEFA a oferit Poliției federale toate documentele aflate în posesia sa și va coopera pe deplin”, precizează UEFA.

PANAMA PAPERS. Numele noului președinte al FIFA, Gianni Infantino, este citat în afacerea Panama Papers pentru contracte semnate, pe când era directorul serviciului juridic al UEFA, cu doi argentinieni inculpați de justiția americană în scandalul de corupție de la FIFA.

PANAMA PAPERS. Ziarul german Süddeutsche Zeitung, care a dezvăluit această afacere marți seară, se întreabă în legătură cu sumele din aceste contracte, pe care le consideră inferioare prețului pieții.

PANAMA PAPERS. Într-un comunicat transmis AFP, societatea Team Marketing, cu sediul în Lucerna (Elveția), indică faptul că alegerea cumpărătorului de drepturi de televiziune pentru Ecuador a urmat ”o procedură echitabilă și transparentă”.

PANAMA PAPERS. Potrivit informațiilor conținute de Panama Papers, Cross Trading, o societate offshore, a cumpărat aceste drepturi pentru 111.000 dolari și le-a revândut televiziunii ecuadoriene Teleamazonas pentru 311.000 dolari.

PANAMA PAPERS. Marți, Gianni Infantino s-a apărat cu fermitate afirmând că ”nu există nicio dovadă că ceva rău ar fi fost comis de UEFA sau de mine”. ”Sunt consternat și nu voi accepta ca integritatea mea să fie pusă la îndoială de anumite media”, a adăugat el.

PANAMA PAPERS. Societatea Cross Trading, cu sediul la Niue, aparține argentinienilor Hugo și Mariano Jinkis, inculpați în Statele Unite pentru că au plătit mită în schimbul obținerii drepturilor de difuzare a competițiilor FIFA în America de Sud.

PANAMA PAPERS. Potrivit site-ului Team Marketing, Gianni Infantino este membru al consiliului de administrație al acestei societăți elvețiene