Panasonic reintră pe piaţa europeană de telefoane prin noul Eluga GALERIE FOTO

Panasonic Europa lansează smartphone-ul Eluga, un telefon ultra subtire, rezistent la apă şi praf, bazat pe sistemul de operare Android şi care conţine tehnologia NFC.

21 feb. 2012, 15:12

Compania intenţionează să comercializeze acest model în 1,5 milioane de exemplare în următoarele 12 luni numai în Europa.

Planurile privind lansarea noului smartphone au fost dezvăluite de către Laurent Abadie, CEO al Panasonic Europe care  a subliniat că doreşte atingerea obiectivului de 1,5 milioane de telefoane vândute în Europa în următorul an fiscal (1 aprilie 2012 – 31 martie 2013), ca parte a recentelor obiective declarate, si anume creşterea diviziei globale de telefoane mobile la un volum de 15 milioane de unităţi vândute până la 31 martie 2016.

Specificaţiile telefonului includ:

• Design în forma literei D, foarte subţire, cu o ramă de 123×62,0x7,8mm.

• Rezistenţă la apă şi praf conform standardului internaţional IP57. Telefonul este protejat pentru a fi utilizat în apă la adâncimi de până la 1 m până la 30 minute, precum si împotriva prafului (particule cu diametrul de 75 micrometri sau mai puţin)- dacă este lăsat într-un astfel de mediu până la 8 ore.

• Tehnologie Near-field communication (NFC) încorporată, ceea ce înseamnă că telefonul este pregătit pentru interacţiuni ‘no touch’, inclusiv plăţi fără contact.

• Un ecran OLED QHD de 4,3 inch, 960×540, cu unul dintre cele mai bune raporturi ecran-telefon de pe piaţă.

• Tehnologia Swipe and Share ce permite utilizatorilor să vizioneze imagini de pe telefon direct pe televizorul VIERA sau să le urce în cloud. Aplicaţia VieraRemote permite utilizarea telefonului ca pe o telecomandă pentru a controla diverse produse electronice din casă (precum VIERA TV, DIGA Blu-ray player şi recorder, sistem home cinema sau camere digitale de supraveghere, toate Panasonic).

• Cameră cu 8MP şi autofocus, cu 8GB de memorie integrată.

• Procesor 1GHz dual-core (OMAP4430), Android Gingerbread (versiunea 2.3.5) integrat, cu posibilităţi de upgrade la Ice Cream Sandwich

ELUGA dispune, de asemenea, de modul ‘eco’, tehnologia unică dezvoltată de Panasonic pentru reducerea consumului de energie prin închiderea unor funcţii ne-esenţiale când telefonul ajunge cu bateria la nivel minim.