Pandemia a crescut numărul cererilor de divorț – când aveți nevoie de un avocat

Iar întoarcerea românilor acasă a multiplicat cazurile. Statistic vorbind cererile de divorț sunt mai multe. În plus, cei care au amânat această decizie, din diverse cauze sau care erau deja separați în fapt de ceva vreme, se întorc în România în perioada concediilor și îngroașă rândurile celor care doresc să divorțeze. Uneori, separarea, chiar dacă este vorba doar de o formalitate legală, nu este atât de ușor de realizat. Când aveți nevoie de un avocat?

14 iul. 2021, 17:09
Pandemia a crescut numărul cererilor de divorț – când aveți nevoie de un avocat

Veți consulta un avocat Turda sau din zona, orașul apropiat vouă dacă veți dori să deschideți acțiune în instanță. Aici la mijloc poate fi nevoia de a disputa partajul, custodia minorilor aflați în întreținere sau pentru a cere desfacerea căsătoriei din culpa partenerului. Practic, ce nu reușiți prin mediere și prin calea simplă la notar sau oficiul stării civile din primărie, ajunge în instanță. 

 

Cum este divorțul la distanță?

Nu este exclus ca unul dintre parteneri, plecat fiind în străinătate, să ceară prin intermediul unui avocat Cluj ce îl reprezintă, să înceapă procedura de divorț chiar dacă nu este în țară. Mizați pe un avocat specializat în dreptul familiei și cu experiență în ceea ce privește acțiunile de divorț. 

Pentru acei parteneri care sunt separați în fapt, în prima fază această separare a intervenit ca urmare a deciziei de a munci în străinătate, înstrăinarea este cauza unei rupturi iremediabile. Motivul de divorț este unul clar. Ceva mai complicat este când în astfel de cazuri intervin și infidelități sau când plecarea în străinătate a unuia dintre parteneri înseamnă totodată și abandonul de familie. Divorțul în astfel de cazuri poate însemna pentru cel pățit motiv de a merge în instanță și a cere despăgubiri de la partener. Un avocat competent vă poate ghida în acest sens. 

 

Divorț când unul din parteneri nu este în țară sau nu este de acord cu această decizie 

Atât timp cât și partenerul este de acord cu desfacerea căsătoriei, dacă dintr-un motiv sau altul nu se poate prezenta fizic pentru divorț, procedura poate avea loc. Asta în condițiile în care va comunica deciziile sale printr-un reprezentant legal, fie el și un avocat. 

Divorțul poate fi simplificat și când acțiunea este introdusă de una din părți, iar pârâtul nu este în țară. Procesul se va judeca și în lipsa acestuia, prezența nefiind obligatorie doar dacă sunt îndeplinite procedurile de citare. 

Altfel spus, cu sau fără prezentarea în instanță în persoană, cel care dorește să divorțeze poate împuternici avocatul să îl reprezinte oricând, pentru a-și apăra interesele. În mod cert cei care își doresc desfacerea unei căsătorii fără să complice situația cu un conflict, au opțiuni destule. Mai greu este cu cei care vor dori să demonstreze culpa partenerului, vor avea pretenții financiare și nu numai sau nu reușesc să se pună de acord cu partenerul privind termenii de separare, astfel încât unul din cei doi nu este de acord cu acțiunea de divorț. 

Căutați un avocat bun și oricare ar fi calea de atac și de apărare vă sporiți șansele să reușiți să realizați divorțul curând și favorabil pentru părțile implicate.