Pandemia COVID-19 schimbă regulile de călătorie cu avionul. Ce se întâmplă cu pasagerii care nu vor să poarte mască

Aeroflot, compania națională a Rusiei, a anunţat că va aloca locuri speciale pasagerilor care refuză să poate măşti la bordul avioanelor. Din cauza pandemiei de COVID-19, regulile pentru călătoria cu avionul au fost modificate, iar călătorii sunt obligaţi să poarte mască, cu excepţia momentului în care mănâncă sau beau.

18 dec. 2020, 16:11
Pandemia COVID-19 schimbă regulile de călătorie cu avionul. Ce se întâmplă cu pasagerii care nu vor să poarte mască

Pandemia COVID-19 schimbă regulile de călătorie cu avionul, iar cea mai mare companie aeriană rusă a fost nevoită să adapteze modul în care sunt realizate zborurile.

Reprezentanţii Aeroflot au decis să aloce locuri speciale la bordul avioanelor pentru pasagerii care refuză să poarte măşti.

„Pentru noi, este deosebit de important să oferim condiţii de siguranţă tututor pasagerilor”, a declarat Yulia Spivakova, un purtător de cuvânt al Aeroflot, conform CNN.

Pandemia COVID-19 schimbă regulile de călătorie cu avionul. Ce măsuri a luat Rusia

Regulile companiei aeriane naţionale a Rusiei prevăd că pasagerii trebuie să poarte măşti în momentul îmbarcării şi la bordul aeronavei. Singurele excepţii sunt reprezentate de momentul în care aceştia mănâncă, beau sau îşi schimbă măştile.

Cu toate acestea, unii dintre pasageri nu respectă indicaţiile. Din acest motiv, Aeroflot a alocat pentru fiecare zbor anumite locuri pentru călătorii care nu pot sau nu vor să poarte masca de protecţie.

Modul în care este impusă purtarea măştii în avion diferă în lume, motiv pentru care companiile aeriene sunt cele care-şi stabilesc regulile. În cele mai multe cazuri, însoţitorii de zbor sunt cei care trebuie să se asigure că pasagerii poartă mască.

Rusia nu este singura ţară în care regulile privind purtarea măştii în avion au generat controverse. De exemplu, în iulie, în Statele Unite, un avion al companiei Southwest Airlines s-a întors pe aeroportul internaţional Denver, după ce un scandal uriaş a izbucnit între pasageri. Unul dintre acestea afirmase că are „dreptul constituţional” să nu poarte mască.

În august, compania Delta Airlines a anunţat că a a instituit aproape 250 de interdicţii pe viaţă în cazul unor persoane care au refuzat să poarte mască în avion. O lună mai târziu, doi pasageri din Japonia au fost daţi jos din avion pentru că au refuzat să poarte masca.

În schimb, compania Aeroflot nu a anunţat dacă va impune intedicţii sau dacă îi va sancţiona pe pasagerii care refuză să-şi acopere gura şi nasul cu o mască în timpul zborului.

Citeşte şi: Program supermarketuri Crăciun şi Revelion. Magazinele cer o oră de funcţionare în plus, în perioada sărbătorilor


loading...
Partenerii noștri