Pandemia se întoarce: un nou record de decese în Rusia. OMS cere obligativitatea măştii în toată lumea

Rusia a anunţat marţi că a înregistrat 737 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, stabilind un nou record de la începutul pandemiei în această ţară, afectată în prezent de răspândirea variantei Delta a noului coronavirus, informează AFP.

06 iul. 2021, 13:43
Pandemia se întoarce: un nou record de decese în Rusia. OMS cere obligativitatea măştii în toată lumea

Record de decese în Rusia, pandemia de întoarce. Este pentru prima dată când Rusia, care ocupă locul al cincilea în clasamentul celor mai afectate ţări din lume prin prisma numărului de infectări raportate, depăşeşte pragul de 700 de decese într-o singură zi din cauza noului coronavirus.

Autorităţile ruse au confirmat marţi la nivel naţional alte 23.378 de cazuri, cel mai mare număr raportat de la jumătatea lunii ianuarie, când ţara ieşea din cel de-al doilea val al pandemiei. În total, în Rusia au fost înregistrate peste 5,6 milioane de infectări provocate de SARS-CoV-2.

În ultimele opt zile, Rusia a stabilit şase recorduri de mortalitate, într-o perioadă în care lupta sa împotriva noului coronavirus este complicată de evoluţia mult prea lentă a campaniei de vaccinare.

Valul patru de coronavirus afectează mai ales tinerii. Spania anunţă că situaţia sanitară din cauză a început să se agraveze din această cauză

Lansată în decembrie, această campanie a convins până în prezent doar 26,1 milioane dintre cei 146 de milioane de rezidenţi ai Rusiei, reprezentând puţin sub 18% din populaţia naţională. Dintre ei, 18,2 milioane de ruşi (12,5%) au fost vaccinaţi cu schemă completă, potrivit site-ului Gogov, un agregator al datelor medicale obţinute de la autorităţi regionale şi din mass-media, în absenţa unor statistici oficiale la nivel naţional.

Populaţia rusă rămâne foarte sceptică faţă de vaccinuri, un sondaj realizat de centrul independent Levada, publicat în această săptămână, arătând că 54% dintre ruşi nu intenţionează să se imunizeze.

Creşterea numărului de infectări cu Covid în Israel e semnul unei posibile eficacităţi mai reduse a vaccinurilor împotriva tulpinii Delta. Autorităţile iau în calcul reintroducerea restricţiilor

În mai multe regiuni ale Rusiei, inclusiv la Moscova, autorităţile locale au luat o serie de măsuri pentru a incita populaţia să se vaccineze, precum introducerea unui paşaport sanitar care reglementează mersul la restaurant.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a ordonat de asemenea ca 60% din totalul angajaţilor din sectorul serviciilor să fie vaccinaţi până la jumătatea lunii august. În caz contrar, cei care refuză vaccinarea riscă să fie suspendaţi.

Autorităţile de la Kremlin, care au recunoscut că nu vor putea să atingă obiectivul de 60% populaţie vaccinată până în august, refuză pentru moment să decreteze un nou lockdown la nivel naţional, pentru a proteja economia fragilă a ţării.

La nivelul întregii ţări, pandemia a provocat până marţi peste 139.316 de decese, conform statisticilor oficiale. Agenţia de statistică Rosstat, care utilizează o definiţie mai largă a deceselor asociate coronavirusului, a contabilizat aproximativ 270.000 de decese până la sfârşitul lunii aprilie.

Pandemia se întoarce: OMS cere să nu renunţăm la mască

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează persoanele imunizate cu schemă completă că nu ar trebui să se simtă în siguranță doar pentru că au făcut ambele doze de vaccin și le recomandă acestora să poarte în continuare masca de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte măsurile de siguranță anti-Covid, deoarece varianta Delta, extrem de contagioasă, se răspândeşte rapid pe tot globul, scrie CNBC.


loading...
Partenerii noștri