PANDEMIE CORONAVIRUS. Alertă la Spitalul Judeţean Constanţa. Zeci de medici sunt izolaţi la domiciliu

Este alertă la Spitalul Judeţean Constanţa. 34 de medici sunt izolaţi la domiciliu, după ce au intrat în contact cu un pacient diagnosticat cu coronavirus. 

26 mart. 2020, 18:12
PANDEMIE CORONAVIRUS. Alertă la Spitalul Judeţean Constanţa. Zeci de medici sunt izolaţi la domiciliu

Bărbatul fusese internat la Secția Medicală a Spitalului Județean Constanța după ce se prezentase la Unitatea de Primire Urgențe, acuzând dureri de stomac și insuficiență respiratorie. Atunci a fost testat și pentru COVID 19, au confirmat reprezentanți ai CJ Constanța.

Istoricul său medical arăta că pacientul avea și probleme psihice, confirmate chiar în spital când a avut o criză care i-a determinat pe medici să îl transfere la secția de Psihiatrie, de la Palazu Mare, a Spitalului Județean de Urgență.

Rezultatul testului a ieșit pozitiv, iar, miercuri după amiază, pacientul a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Patru cadre medicale, doi medici rezidenți de la UPU și doi angajați de de Secția Medicală, care intraseră în contact direct cu bărbatul pozitiv, au fost trimise acasă, în autoizolare, potrivit evz.ro. 

Alți 30 de medici, asistente și personal auxiliar din Secția exterioară de Psihiatrie au intrat, de asemenea în izolare la domiciliu. Toate secțiile au fost dezinfectate. Psihiatria continuă să funcționeze cu personal de rezervă.

Citeşte şi Medic din Arad, apel disperat către Iohannis şi Orban: „Vă rog să mă ajutaţi. Sunt acasă, izolat cu 3 copii”