Pandemie CORONAVIRUS. Horaţiu Moldovan spune care e condiţia pentru relaxarea măsurilor după 15 mai

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, spune că măsurile de restricţie se vor relaxa doar dacă timp de mai multe zile se observă o scădere a numărului de cazuri de coronavirus.

02 mai 2020, 16:43
Pandemie CORONAVIRUS. Horaţiu Moldovan spune care e condiţia pentru relaxarea măsurilor după 15 mai

„Totul se discută după 15 mai, dar ce vreau să spun și ceea ce este cel mai important este că trebuie să apară o descreștere a numărului de îmbolnăviri, statistică evidentă, de la zi la zi, pe mai multe zile, de la cel puțin o săptămână, în care să vedem că lucrurile descresc în mod evident și sigur, până la două săptămâni, când este cert că ne aflăm pe această curbă descendentă și că numărul cazurilor scade.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, iar cazurile nu scad, vom menține măsurile de restricție astfel încât să controlăm fenomenul epidemic”, a spus Horaţiu Moldovan la Digi24. 

Reamintim că autorităţile au anunţat recent că începând cu 15 mai măsurile de restricţie se vor relaxa. Din această dată vom putea ieşi din casă fără declaraţia pe propria răspundere, însă vom fi obligaţi să purtăm măşti de protecţie în mijlocul de transport în comun şi la birou. 

Citeşte şi Nelu Tătaru: Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie la un al doilea val al epidemiei de coronavirus