Pandemie coronavirus. Record de cazuri în SUA, ușoară scădere în Marea Britanie

Coronavirus este tot mai violent în valul al doilea, dar specialiștii speră ca vaccinul să diminueze până la reducerea totală efectele Covid-19. China anunţă că a găsit urme de coronavirus pe carnea congelată.

15 nov. 2020, 20:45
Pandemie coronavirus. Record de cazuri în SUA, ușoară scădere în Marea Britanie

Pandemie coronavirus: Italia a depăşit pragul de 45.000 de decese cauzate de coronavirus. Duminică Italia a înregistrat 546 de decese ajungând, astfel, la un total de 45.229. Statistica epidemiei din ultimele 24 de ore a înregistrat 33.979 de noi teste pozitive din cele 195.275 efectuate, anunţă Ministerul Sănătăţii italian. În acelaşi timp, 9.376 de pacienţi au fost declaţi vindecaţi. Numărul total al persoanelor afectate de coronavirus de la începutul pandemiei a ajuns la 1.178.529 din cele 60 de milioane câte trăiesc în Italia.

Duminică a intrat în vigoare, în Italia, un nou pachet de restricţii care au impus carantina totală în regiunile Lombardia, Piemonte, Valle d’Aosta, Bolzano, Toscana, Campania şi Calabria. Altre nouă regiuni au restricţii lejere în timp ce pe întreg teritoriul este valabilă carantina nocturnă în intervalul 22.00 şi 5.00 dimineaţa.

Pandemie coronavirus. Statele Unite au raportat, sâmbătă, un număr record de 166.555 de cazuri de coronavirus, mai puţin faţă de vineri, 184.000, însă rămâne al doilea cel mai mare număr total zilnic şi a 12-a zi la rând cu peste 100.000 de cazuri.

Un expert a afirmat că apropierea vacanţei şi a sezonului călătoriilor îl „înspăimântă”. Potrivit Universităţii Johns Hopkins, numărul total de cazuri de Covid acum în SUA este de aproape 10,9 milioane.

Bilanţ coronavirus 15 noiembrie. Veşti bune, pandemia face un pas în spate în România

Mai mult de 245.000 de oameni au murit. Sâmbătă au fost raportate 1.266 decese. Internările sunt în creştere.

Pandemie coronavirus. Marea Britanie a anunţat 24.962 de noi cazuri de Covid şi 168 de decese

Marea Britanie a raportat 24.962 de noi cazuri de coronavirus, duminică, mai puţin faţă de sâmbătă, când au fost 26.860, potrivit Reuters.
Numărul zilnic de noi decese anunţat în ultimele 28 de zile în urma testelor a scăzut la 168 de la 462 sâmbătă, totalul fiind de 51.934.

1.369.318 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în Marea Britanie de la începutul pandemiei.

China anunţă că a găsit urme de coronavirus pe carnea congelată

Peste 7.500 de persoane care ar fi putut avea contact cu produsele contaminate au fost testaţi, iar rezultatele au fost negative, relatează Reuters.

Autorităţile chineze au găsit săptămâna trecută urme de coronavirusul pe ambalajul creveţilor importaţi din Arabia Saudită în oraşul Lanzhou, carne de vită braziliană în oraşul Wuhan şi carne de vită argentiniană în provinciile Shandong şi Jiangsu.

China este cel mai mare cumpărător de carne de vită din lume, iar Brazilia şi Argentina sunt cei mai mari furnizori.

Zhengzhou, capitala provinciei Henan din China centrală, a detectat vineri coronavirusul pe ambalajul exterior al porcului congelat din Argentina, au declarat autorităţile locale într-un comunicat pe platforma de socializare WeChat.

Probele care au dat rezultate pozitive au provenit dintr-un lot de 24 de tone de carne de porc congelată care a fost trimisă dintr-un depozit frigorific din portul Qingdao într-un depozit al piaţei din oraşul Zhengzhou.

S-a constatat că lotul este contaminat în timpul unei verificări înainte ca mărfurile să poată intra în depozit, a spus guvernul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că riscul ca o persoană să se infecteze din alimente congelate este scăzut, dar China a emis numeroase avertismente, după ce a detectat virusul pe produsele alimentare importate, declanşând interdicţii pentru importarea anumitor produse.


loading...