Pandemie CORONAVIRUS.Veşti bune pentru medici. Guvernul vrea să acorde spor pentru condiţii deosebit de periculoase

Potrivit unui proiect de act normativ al Guvernului, personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul unităţilor sanitare publice, implicat în acordarea asistenţei medicale generate de epidemia de COVID-19, ar putea primi spor pentru condiţii deosebit de periculoase.

19 mart. 2020, 10:58
Pandemie CORONAVIRUS.Veşti bune pentru medici. Guvernul vrea să acorde spor pentru condiţii deosebit de periculoase

Concret, va primi spor pentru condiţii deosebit de periculoase, cuprins între 55% şi 85% din salariul de bază: personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul secţiilor şi compartimentelor de boli infecţioase care acordă servicii medicale persoanelor testate pozitiv la epidemia de COVID-19.

personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din structurile paraclinice şi din centrele de testare în regim de urgenţă care recoltează probe şi testează persoanele simptomatice pentru COVID-19.

personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul altor structuri medicale şi/sau unităţi sanitare implicate în acordarea serviciilor medicale generate de epidemia COVID-19, care se stabilesc prin ordin al Ministrului Sănătății, în funcție de evoluția epidemiei.

Aceste schimbări sunt prevăzute în proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru completarea HG nr. 153/2018, aflat în dezbatere publică la Ministerul Sănătăţii.

Continuarea articolului pe ECONOMICA.NET