Pandurii este vicecampioana României. Vezi cine ne va mai reprezenta în Liga Europa

În urma meciurilor jucate miercuri seara în Liga I s-au stabilit două dintre formaţiile ce ne vor reprezenta în sezonul viitor al Ligii Europa. Acestea sunt Pandurii Târgu Jiu şi Petrolul Ploieşti.

29 mai 2013, 20:48
Pandurii este vicecampioana României. Vezi cine ne va mai reprezenta în Liga Europa

Pandurii Târgu Jiu – Astra Giurgiu 1-1 şi Petrolul Ploieşti – Gaz Metan Mediaş 1-1 au fost meciurile în urma cărora s-au stabilit două dintre formaţiile ce ne vor repezenta în sezonul 2012/2013 al Ligii Europa.

În urma acestor rezultate Pandurii şi Petrolul au rămas pe podiumul Ligii I şi vor juca în cupele europene, în timp ce Astra Ploieşti, care a terminat campionatul pe locul patru, trebuie să aştepte rezultatul finalei Cupei României, dintre Petrolul şi CFR Cluj, pentru a afla dacă va evolua în sezonul viitor al cupelor europene. Condiţia este ca trofeul să fie câştigat de Petrolul, pentru ca Astra să meargă în Liga Europa.

Cele două meciuri au fost extrem de tensionate, iar noua vicecampioană, a avut mari emoţii în meciul cu Astra, după ce oaspeţii au deschis scorul în minutul 33. Gorjenii au restabilit egalitatea după pauză, prin Valentin Lemnaru (56), la puţin timp după introducerea sa inspirată pe teren de către antrenorul Cristian Pustai. 1-1 a fost scorul final, iar antrenorul Cristi Pustai i-a mulţumit după joc şi predecesorului său, Petre Grigoraş, care a condus echipa în turul campionatului.

În schimb, la Ploieşti, nervii jucătorilor au cedat după pauză. Geraldo Alves, de la Petrolul, a fost eliminat în min. 62 pentru al doilea cartonaş galben, iar în minutul 65 s-a declanşat o bătaie generală între jucători, în urma căreia au fost eliminaţi portarul Mircea Bornescu (Petrolul) şi atacantul iordanian Thaer Bawab (Gaz Metan), dar şi antrenorul gazdelor, Cosmin Contra. În cele din urmă de la medieşeni au mai fost eliminaţi Cristian Todea (90+1) şi Radu Zaharia (90+12), iar gazdele au obţinut un penalty în min. 90+13. Sergiu Muth (Gaz Metan) a fost eliminat şi el pentru bruscarea arbitrului Colţescu, iar tunisianul Hamza Younes a transformat lovitura de pedeapsă.

Meciul a fost prelungit mai bine de 13 minute, iar arbitrul a eliminat nu mai puţin de şase jucători, doi de la gazde şi patru de la oaspeţi.