Panică în Băile Tuşnad: Urşii intră în casele oamenilor

Zece urşi coboară în fiecare noapte la Băile Tuşnad în căutare de hrană şi provoacă distrugeri în gospodăriile localnicilor. Urşii intră chiar şi în casele lor, unde "se servesc" cu ce găsesc de mâncare prin cămări. Turiştii sunt avertizaţi să nu se plimbe prin staţiune după lăsarea serii.

08 iun. 2015, 16:04
Panică în Băile Tuşnad: Urşii intră în casele oamenilor

De când s-a topit zăpada în zona Băilor Tuşnad, localnicii se confruntă cu probleme legate de incursiunile nocturne ale urşilor în gospodăriile lor sau chiar în case, animalele provocând distrugeri în căutarea hranei, potrivit Mediafax.

Aurora Neagoe, proprietara unei pensiuni din Băile Tuşnad, s-a trezit cu ursul în cămara locuinţei într-una din nopţile trecute. Femeia povesteşte că băieţelul ei a trezit-o, spunându-i că „bate cineva la uşă”. Primul ei gând a fost că nişte hoţi încearcă să intre în casă, dar, când a coborât de la etaj, a văzut un urs mare care i-a rănit câinele şi încerca să intre pe uşa de la terasă. Cum aceasta era închisă, ursul a încercat şi celelalte uşi şi geamuri, iar în final a spart geamul de la cămară şi a intrat în locuinţă.

Ursul, un mascul uriaş a spart geamul termopan de la cămară şi a intrat, a făcut praf toate borcanele cu gemuri şi dulceaţuri, a deschis lada frigorifică şi a luat mai multe pungi cu carne, a făcut dezastru, de am crezut că este cutremur de 9 grade. Nu ştiam ce să fac, am sunat la 112 şi mă gândeam că, dacă nu găseşte ieşirea, vine peste mine şi peste copil„, a povestit Aurora Neagoe.

Citeşte şi: Alertă în Dâmboviţa. O comună din judeţ este terorizată de un urs flămând