Panică în Bușteni! Urs filmat lângă secţia de poliţie din Bușteni. Localnicii au primit avertizare RO-Alert abia după 15 minute

Panică uriașă în Bușteni! Un urs a fost filmat în timp ce se plimba liniștit prin centrul stațiunii, chiar în apropiere de secția de poliție.

13 iul. 2022, 16:03
Panică în Bușteni! Urs filmat lângă secţia de poliţie din Bușteni. Localnicii au primit avertizare RO-Alert abia după 15 minute

În imaginile surprinse de șoferii din trafic se observă că ursul are o zgardă la gât. Ar fi vorba despre un dispozitiv folosit de paznicii fondurilor de vânătoare pentru a localiza mai rapid animalele.

Localnicii au primit mesaj de avertizare Ro Alert abia după 15 minute. Din fericire, nu au existat incidente semnalate, iar ursul s-a retras singur în pădure.

Cazurile de genul acesta sunt destul de dese în Bușteni, spun localnicii. Însă ei se tem că animalele care ajung în zonele locuite ar putea să devină periculoase.

În urmă cu câteva zile, doi tineri, de 14, respectiv 23 de ani, au fost atacați de urs în satul Lepșa, comuna Tulnici, judeţul Vrancea.

Tânărul de 23 de ani a fost cel care a sunat la 112 în această seară în jurul orei 20.00. Imediat spre locul indicat s-au deplasat o ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Vidra și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.

„Tânărul de 23 de ani, care prezenta escoriații în partea dorsală, a fost preluat în stare conștientă și cooperantă de echipajul SMURD și transportat la unitatea spitalicească din Vidra”, au transmis reprezentanții ISU Vrancea.

Adolescentul de 14 ani, care prezenta plăgi mușcate la torace, abdomen și membrele superioare și inferioare, a fost preluat în stare conștientă de echipajul SAJ și transportat la U.P.U. Focșani.

Citește și Klaus Iohannis a promulgat legea. Urşii periculoşi vor fi împuşcaţi imediat

Citește și Urşii de pe Transfăgărăşan şi la Predeal, pericol pentru turişti. Cum a reacţionat un pui când a dat nas în nas cu o turistă