PANICĂ în Paris: Turnul Eiffel a fost evacuat

Turnul Eiffel, monumentul parizian cel mai apreciat de către turişti, a fost evacuat duminică după-amiază, iar sectorul din jurul său a fost închis de forţele de ordine, a constatat o jurnalistă France Presse aflată la faţa locului.

13 oct. 2013, 15:36
PANICĂ în Paris: Turnul Eiffel a fost evacuat

Serviciile ce au în îngrijire celebrul obiectiv au confirmat evacuarea acestuia, fără a face alte precizări. O sursă poliţienească neprecizată a vorbit despre ipoteza unui „apel telefonic rău-voitor„, potrivit Agerpres.

Un veritabil simbol al Parisului, Turnul Eiffel este în mod frecvent evacuat, în general din cauza alertelor cu bombă. În acest an, acest lucru s-a mai întâmplat la 30 martie şi 9 august.

De asemenea, la 18 iunie monumentul a fost închis vreme de două ore, după ce un bărbat s-a căţărat pe armătura de fier la 300 de metri înălţime şi a ameninţat că se va arunca în gol. În funcţie de sezoane, între 10.000 şi 32.000 de persoane vizitează zilnic Turnul Eiffel, care rămâne astfel monumentul cu intrare plătită cel mai vizitat din lume.

Alertele cu bombă ce vizează monumente şi locuri publice nu sunt ceva neobişnuit în capitala franceză, iar fiecare alertă este urmată de o procedură foarte strictă: evacuare, stabilirea unui perimetru de securitate şi cercetarea locului de echipe specializate ale poliţiei.

CITEŞTE ŞI: Turnul Eiffel, cel mai „sinucigaş” simbol al Franţei