PANICĂ în România. CUTREMURUL a scos oamenii din case, a dărâmat PEREŢI şi RAFTURILE magazinelor VIDEO

Publicat: Duminică, 23 Noiembrie 2014 09:32 // Actualizat: Duminică, 23 Noiembrie 2014 11:24 // Sursa: romaniatv.net

CUTREMUR puternic, sambata seara, în România. Cel mai mare seism care a zguduit ţara în ultima perioadă a înregistrat 5,7 pe Richter şi s-a resimţit în mai multe oraşe, inclusiv în Bucureşti. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 39 de kilometri, iar epicentrul a fost în zona Vrancea. În unele locuri, oamenii au ieşit panicaţi în stradă, pereţii clădirilor vechi s-au dărâmat, iar la etajele superioare ale blocurile înalte s-au spart geamurile. Mai multe localităţi au rămas fără curent şi apă, iar toate reţelele de telefonie mobilă s-au blocat. 

Cutremurul a avut loc sâmbătă la ora 21.14 şi s-a produs la o adâncime de 39 de kilometri. A durat aproximativ 30 de secunde şi s-a simţit în toate judeţele din Moldova, la Bucureşti şi chiar la Chişinău şi în Bulgaria, la Varna şi Ruse.

După seism au urmat nu mai puţin de 11 replici, dintre care cea mai mare a înregistrat 3,1 pe Richter.

În Tulcea, caloriferul dintr-un apartament situat la etajul 6 s-a desprins şi l-a rănit pe proprietar, iar faţada unei clădiri vechi din oraş a căzut complet. Din fericire în acel moment nu trecea nimeni pe stradă. 

Faţada unei clădiri vechi din oraş a căzut complet. Din fericire în acel moment nu trecea nimeni pe stradă.

Şi în Capitală seismul s-a resimţit serios şi a provocat panică printre oameni. Speriaţi de eventuale replici mai puternice, bucureştenii au ieşit din case şi au aşteptat câteva ore bune, pe stradă, în maşini. 

VEZI ŞI CUTREMUR ÎN ROMÂNIA: Primele reacţii ale românilor. Cum s-a simţit în ţară

Seismul a produs panică şi pagube şi în Vrancea. La Focşani, rafturile unui supermarket au căzut, iar asfaltul a crăpat pur şi simplu.

La Galaţi, mai mulţi oameni au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar la Vaslui, familiile care locuiesc la etajele superioare din mai multe blocuri s-au trezit cu mobila dărâmată.

Specialiştii spun că acest cutremur a fost diferit faţă de celelalte. Seismul a fost urmat de mai multe replici toată noaptea, iar cea mai puternică a avut magnitudinea 3,1 pe scara Richter. 

CITEŞTE ŞI CUTREMUR: Sfaturile pentru populaţie date de Raed Arafat în caz de cutremur mare

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cutremur cutremur România cutremur sambata seara
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 ian 11:39
...de suprafaţă ca cel din 4 martie 1977, bucureştenii vor simţi mult mai violent seismul.   PANICĂ în România. CUTREMURUL a scos oamenii din case, a dărâmat PEREŢI şi RAFTURILE magazinelor VIDEO “Cel mai mare cutremur posibil...
30 dec 09:53
...Varna şi Ruse. După seism au urmat nu mai puţin de 11 replici, dintre care cea mai mare a înregistrat 3,1 pe Richter, relateaza RTV.net. În Tulcea, caloriferul dintr-un apartament situat la etajul 6 s-a desprins şi l-a rănit pe proprietar, iar faţada unei clădiri vechi din oraş a căzut complet. Din...
23 nov 11:59
...Varna şi Ruse. După seism au urmat nu mai puţin de 11 replici, dintre care cea mai mare a înregistrat 3,1 pe Richter, relateaza ...
23 nov 10:01
...în ultima perioadă a înregistrat 5,7 pe Richter şi s-a resimţit în mai multe oraşe, inclusiv …read moreRelated Items
...
1
EUR
4.7260
RON
19 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H