Panică într-o şcoală din Harghita. Şapte elevii s-au INTOXICAT cu monoxid de carbon şi au ajuns la spital

Mai mulţi elevi de la Şcoala Generală din localitatea Feliceni s-au intoxicat cu monoxid de carbon şi au ajuns la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, acuzând stări de vomă şi dureri de cap. Din primele informaţii se pare că s-au produs scurgeri de gaz de la centrala unităţii de învăţământ.

08 ian. 2015, 11:54
Panică într-o şcoală din Harghita. Şapte elevii s-au INTOXICAT cu monoxid de carbon şi au ajuns la spital

Medicul de familie din localitatea Feliceni a anunţat joi dimineaţă că 12 copii acuză stări de vomă şi ameţeli, posibil din cauza unei intoxicaţii cu monoxid de carbon. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, o autospecială complexă de intervenţie, patru ambulanţe, un echipaj de poliţie şi o echipă de la firma de distribuţie a gazului din Odorheiu Secuiesc.

Potrivit primelor cercetări, monoxidul de carbon s-a acumulat în partea de jos a sălilor de clasă, iar copiii fiind mai mici de înălţime au simţit primii efectele inhalării gazului.

Potrivit voceatransilvaniei.ro, şapte dintre copii au fost transportaţi la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, iar ceilalţi şi-au revenit, după acordarea primului ajutor.

Managerul Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal, a declarat că este vorba de un băiat şi şase fete, care au vârste de 7, 12 şi respectiv 15 ani şi care primesc îngrijire de specialitate, fiind în afara oricărui pericol.

Toţi cei şapte se află într-un salon de observaţie a Compartimentului de Primiri Urgenţe şi primesc perfuzii, starea lor fiind bună şi în afara oricărui pericol. Cursurile au fost suspendate şi a fost chemată firma care a montat centrala termică pe gaz, pentru remedierea defecţiunii.