Panică la bordul unui avion de pasageri. Din cauza pilotului care fuma, aeronava a plonjat brusc în gol, 6.500 de metri

Un pilot care fuma în cabină a provocat o coborâre de urgenţă a avionului, producând panică printre pasageri.

13 iul. 2018, 11:16
Panică la bordul unui avion de pasageri. Din cauza pilotului care fuma, aeronava a plonjat brusc în gol, 6.500 de metri

Co-pilotul a încercat să ascundă faptul că fumează, dar a oprit din greşeală aerul condiţionat, fapt ce a generat automat scăderea nivelului de oxigen. Aeronava, care efectua o cursă între Hong Kong şi oraşul chinez Dalian, a început o coborâre bruscă şi accelerată, pierzând în altitudine aproximativ 6.500 de metri. Mai mult, pasagerii au avut nevoie de măşti de oxigeni (foto). Ulterior aeronava a revenit la altitudinea de croazieră.

O anchetă preliminară a Administraţiei Aviaţiei Civile a scos la iveală faptul că, co-pilotul, încercând să oprească ajungerea fumului în zona pasagerilor şi, dorind să pornească un ventilator, a oprit de fapt aerul condiţionat.

Mai grav este că nimeni nu şi-a dat seama care este cauza opririi aerului condiţionat, ceilalţi mebri ai echipajului crezând că e vorba de o problemă tehnică. Pasagerilor li s-a spus să îşi fixeze centurile că urmează o coborâre bruscă şi li s-au eliberat măştile de oxigen. Ulterior căpitanul şi-a dat seama de problemă şi a redresat aeronava.