Panică la Buzău! Un bărbat a fost atacat de urs în timp ce se afla cu animalele la păscut

Caz șocant la Buzău, unde un bărbat a fost atacat de urs în timp ce se afla cu animalele sale la păscut.

09 aug. 2023, 15:30
Panică la Buzău! Un bărbat a fost atacat de urs în timp ce se afla cu animalele la păscut
Panică la Buzău! Un bărbat a fost atacat de urs în timp ce se afla cu animalele la păscut. Bărbatul a suferit răni semnificative

În Buzău, un bărbat în vârstă de 53 a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un urs. Incidentul dramatic a avut loc în cursul dimineții de 9 august, în comuna Cozieni. Totul s-a întâmplat când acesta se afla cu animalele sale la păscut. Bărbatul a dat peste o ursoaică cu pui.

Citește și: Cine e artista care trăiește zilnic un coșmar. Vila de 200 de mii de euro i-a fost invadată de șerpi. „Am făcut sesizare la primărie, nu s-a întâmplat nimic. E junglă!”

Conform declarațiilor făcute de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, bărbatul are 53 de ani și a suferit răni semnificative. El a fost atacat de ursoaica cu pui chiar la ieșirea din satul Tulburea, unse se afla un teren la marginea pădurii. Jandarmii și polițiștii au căutat animalul, însă în zadar.

„Ieşise cu animalele în extravilan, la ieşire din sat unde are terenurile. Bărbatul are 53 de ani. Ar fi vorba de o ursoaică cu un pui, l-a atacat, a fost preluat de ambulanţă. Au venit poliţişti, jandarmi, ursoaica a dispărut, nu a mai găsit-o nimeni. Urşii ies în perioada aceasta din pădure pentru că au început să se facă prunele şi mai vin prin livezile de la marginea satului, de la marginea pădurii. Bănuiesc că i-a ieşit în faţă pentru că este primul atac de acest gen”, a transmis edilul, potrivit Agerpres.

La fața locului au ajuns și reprezentanți ai ISU care i-au acordat primul ajutor victimei. Bărbatul a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Conform medicilor, omul are un traumatism toraco-abdominal și alte leziuni, dar este stabil.

„La U.P.U-SMURD a fost transportat un barbat, în vârsta de 53 de ani, din comuna Cozieni care a suferit un traumatism toraco-abdominal și multiple escoriatii, dupa ce a fost atacat de un urs. La acest moment, bărbatul este stabil hemodinamic și respirator, în curs de investigatii”, informează Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Locuitorii din comuna Cozieni au fost avertizați cu privire la prezența ursului printr-un mesaj RO-Alert. De asemenea, în zonă se află în continuare jandarmii, viceprimarul și paznicul de vânătoare, patrulând locurile în care s-ar putea afla animalul.

Citește și: Motivul uluitor pentru care Gheboasă a refuzat 3.000 de euro ca să cânte la un concert. Cerinţa care i-a lăsat fără cuvinte pe organizatori