Panică la Galaţi: Incendiu puternic izbucnit de la o butelie defectă

Pompierii gălăţeni au intervenit vineri dimineaţă la un incendiu izbucnit la o casă de pe strada Libertăţii din Galaţi. 

28 mart. 2014, 07:39
Panică la Galaţi: Incendiu puternic izbucnit de la o butelie defectă

Pompierii gălăţeni au intervenit, vineri, la stingerea unui incendiu izbucnit după explozia unei butelii în locuinţa unei bătrâne de 81 ani, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, maior Eugen Chiriţă.

Explozia şi incendiul au afectat imobilul, dar femeia nu a suferit răni grave. O parte din casă a fost cuprinsă de flăcări, iar dacă bătrâna nu ar fi trecut prin foc, ar fi murit intoxicată. Cu părul ars, femeia a stat de vorbă cu pompierii şi nu-şi explică cum de i-a fost casa cuprinsă de flăcări.

‘Dimineaţă i-am făcut pachet băiatului şi deodată a făcut explozie. Doar butelia nu am pus-o acum, am mai gătit cu ea. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am trecut prin foc şi mi-a ars părul. Mă ustură fruntea şi mâinile. Nici nu ştiu unde o să dorm acum’, a spus Maria Buţu, proprietara casei.

Pompierii au reuşit să stingă focul. ‘Cauza producerii incendiului este acumularea de gaze de la o butelie care nu a fost montată bine’, a declarat Eugen Chiriţă. Casa bătrânei este nelocuibilă acum şi cel mai probabil ea se va muta la fiul său.