PANICĂ la nivel global. Omenirea a utilizat deja toate resursele naturale pentru 2019

Publicat: Luni, 29 Iulie 2019 16:22 // Actualizat: Luni, 29 Iulie 2019 16:22 // Sursa: romaniatv.net

Situaţie alarmantă la nivel global. Omenirea a utilizat toate resursele naturale pentru 2019, deşi e abia jumătatea anului. Potrivit unei cercetări a ONG-ului Global Footprint Network, în prezent, oamenii consumă de 1,75 ori mai mult decât reuşeşte natura să regenereze.

Foto: dcnews.ro

Oamenii de ştiinţă mai spun că epuizarea resurselor pentru 2019 înainte de încheierea anului s-a mai petrecut şi în 2016.

Aceeaşi cercetare arată că emisia sporită de CO2, care provoacă efectul de seră şi încălzirea globală, este, în mare parte, vinovată de acest fenomen. Cantitatea de dioxid de carbon produsă constituie 60 la sută din amprenta ecologică pe care o lasă oamenii asupra mediului.

Citeşte şi Fenomen rar la malul Mării Negre! Vacanţa turiştilor a fost stricată subit. Ce s-a întâmplat cu apa

Calculele sunt făcute pe baza cantităţii de apă, lemn şi hrană consumată anual de întreaga omenire şi a emisiilor de CO2 în aceeaşi perioadă.

Comparaţiile arată că dacă toate popoarele ar avea acelaşi stil de viaţă precum francezii, de exemplu, am avea nevoie de 2,7 planete pentru a produce ceea ce consumăm, iar dacă întreaga lume ar trăi precum americanii, omenirea ar avea nevoie de 5 planete similare Terrei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apă CO2 lemn resurse 2019 resurse naturale 2019 resurse naturale consumate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
06 Jun
noapte 15 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H