Panică printre turiștii din Barcelona! Cinci plaje au fost închise din cauza rechinilor care au ajuns în apropiere de țărm

E panică în Barcelona, după ce cinci plaje au fost închise din cauza prezenței a trei rechini în apropiere de țărm.

16 iul. 2022, 17:16
Panică printre turiștii din Barcelona! Cinci plaje au fost închise din cauza rechinilor care au ajuns în apropiere de țărm

Alertă în Barcelona. Cinci plaje au fost închise din cauza prezenței a trei rechini în apropiere de țărm. Autoritățile locale au ridicat steaguri roșii pentru a-i împiedica pe oameni să mai intre în apă.

În Vilanova, plaja Sant Gervasi a fost închisă joi dimineaţa devreme din cauza prezenţei a doi rechini albaştri. Salvamarii de serviciu au monitorizat ski-jeturile, iar până la ora 10, plaja a fost din nou declarată sigură. Se crede că ambii rechini observaţi aparţin speciei de rechin albastru.

După doar câteva ore, în jurul orei 1.00, un rechin mako ar fi fost observat la mai puțin de 100 de metri de plajele din Sitges Fregata, Ribera, Bassa Rodona şi Estanyol. Au fost opriţi imediat şi au fost ridicate steaguri roşii. Până la ora 15.00, steagurile galbene fluturau din nou.

Surse din consiliul local au precizat că un rechin mako mic a fost văzut şi filmat în weekend pe Coasta Garof de către Asociaţia Cetaceelor (Cetacean Association). Această specie de rechin nu este frecvent întâlnită în această regiune a Mării Mediterane, unde este în pericol serios de dispariţie.

Ar fi vorba despre două specii de rechini care nu atacă oamenii și nu reprezintă o amenințare pentru înotători. Totuși, steagurile roșii au fost înălțate ca măsură de precauție.

Tot mai mulți turiști, speriați de rechini după incidentul cu românca ucisă în Egipt

Tot mai mulți turiști sunt speriați de posibilitatea de a se întâlni cu rechini în apă, mai ales după incidentul cumplit din Egipt, în urma căreia a murit o româncă de 44 de ani.

Roxana Donisan, originară din județul Suceava, se afla în vacanță în Egipt, la sud de orașul Hurghada. Plecase acolo pentru a treia oară, după ce a găsit o ofertă de ultim moment. Îi plăcea foarte mult să înoate și chiar făcea niște cursuri de scufundări. Din nefericire, Roxana a sfârșit între fălcile uneia dintre cele mai periculoase specii de rechini din lume. Femeia era funcţionară la Direcţia de Finanţe şi nu era căsătorită.

Colegii ei spun că a fost o persoană sociabilă, energică, mereu cu zâmbetul pe buze, credincioasă și gata să ajute pe oricine avea nevoie de ajutor.

Citește și Ultimul mesaj al Roxanei Donisan, românca sfâşiată de rechini în Egipt. Părinţii, detalii cutremurătoare

Citește și Panică mare printre turiştii din Egipt. Rechinii ucigaşi au fost văzuţi lângă mal