Panica s-a instalat din nou în Marea Britanie. Oamenii au luat cu asalt magazinele şi au golit rafturile, de teama unui nou lockdown

Oficiali britanici de rang înalt au vorbit tot mai des în ultimele zile de o a doua "închidere" totală în Regatul Unit, astfel că oamenii au început din nou să ia cu asalt supermarket-urile şi să-şi facă depozite de alimente şi hârtie igienică.

22 sept. 2020, 05:51

Scenele sunt similare cu cele de la sfârşitul lui martie, remarcă presa britanică. Informaţiile sunt susţinute de cifrele marilor retaileri, gigantul Tesco, spre exemplu, comunicând că aproape şi-a triplat capacitatea online, de la 600.000 de sloturi de livrare săptămânale în luna martie, la 1,5 milioane în septembrie.

Citeşte şi Liderii UE vor să evite un al doilea lockdown din cauza pandemiei. Efectele în economie ar fi catastrofale

Între timp, un director la British Retail Consortium (BRC) le-a cerut consumatorilor să se gândeasacă şi la ceilalți și să cumpere așa cum ar face-o în mod normal,  adăugând că lanțurile de aprovizionare sunt în prezent „mai puternice ca niciodată”. În ciuda imaginilor din unele magazine, giganții Tesco, Asda, Sainsbury’s, Lidl și Aldi au declarat că sunt pregătite să facă faţă provocărilor şi nu întâmpină lipsuri.