Panică şi groază, duminică dimineaţa. Cutremur cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în centrul Mexicului şi a fost resimţit în capitală, au afirmat autorităţile, fără a anunţa pentru moment victime sau pagube materiale, relatează AFP.

16 iun. 2013, 08:20
Panică şi groază, duminică dimineaţa. Cutremur cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter

Cutremurul a fost înregistrat la ora 00.19 (08.19 ora României), la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de oraşul Huitzuco, în statul Guerrero, la o adâncime de 50 de kilometri, a precizat Serviciul naţional de seismologie din Mexic.

„Primele informaţii arată că Ciudad de Mexico nu a suferit pagube”, a declarat pe contul său de Twitter Miguel Angel Mancera, primarul capitalei, unde cutremurul a fost resimţit puternic.

„Nu am primit informaţii cu privire la incidente importante”, a declarat la rândul său Fausto Lugo, directorul protecţiei civile, potrivit Agerpres.

Dar mai multe cartiere din Capitală au rămas fără curent electric, potrivit postului de radio Formato 21. Cutremurul a provocat scene de panică în centrul capitalei unde clienţii restaurantelor şi discotecilor, speriaţi, au fugit.

O parte din oraş a fost distrusă în septembrie 1985 de un cutremur cu magnitudinea de 8,1, soldat cu 3.700 de morţi, potrivit surselor oficiale, şi peste 20.000 potrivit organizaţiilor neguvernamentale.

De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,2 s-a produs, sâmbătă după-amiază, în sudul Greciei, în apropierea Insulei Creta, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).