Panourile radiante, cea mai INGENIOASĂ metodă de încălzire a locuinţei VIDEO

Tot mai mulţi români apelează la panourile radiante pentru încălzirea locuinţei. Deşi arată ca nişte tablouri, aparatele sunt cea mai noua alternativă la metodele clasice de încălzire. În plus, aduc economii masive la factură.

03 feb. 2015, 17:00
Panourile radiante, cea mai INGENIOASĂ metodă de încălzire a locuinţei VIDEO

Daca vreti sa renuntati la metodele conventionale de incalzire a locuintei va puteti instala panourile radiante. Arata ca niste tablouri insa ele pot fi amplasate oriunde in incapere pentru ca sunt foarte subtiri si, mai mult, pot fi personalizate cu orice imagine doriti.

Însă cel mai mare avantaj al tablourilor care încălzesc locuinţa este economia adusă la factură.

Datorita eficientei lor au un randament de 97-98% de transformare a energiei electrice in energie calorica. Consuma foarte putin in raport cu toate celelalte tipuri de incalzire. Acestea fac o economie de pana la 50% a costurilor de intretinere a unei locuinte„, a declarat Eugen Cristescu, specialist în panouri radiante.

Doamna Diana Vlad a renunţat la centrală şi şi-a instalat două panouri radiante, unul în dormitor şi unul în living.

Am avut centrala electrica pe gaze si m-am gandit si pentru familie ca este mult mai periculoasa. Am facut economie in jur de 30% fata de centrala pe gaze„, a spus clienta.

Montarea se face foarte uşor, nu necesită avize şi racordări, iar perioada de viaţă este de minim 20 de ani. Ce-i drept, preţul panourilor radiante este unul piperat: cel mai ieftin ajunge la câteva sute de lei.

Specialiştii susţin însă că acestea au şi proprietăţi terapeutice. Reduc stresul şi relaxează.