Papa Francisc a vizitat o familie de români ortodocşi din Ostia VIDEO

Papa Francis a făcut vizite-surpriză mai multor familii din două blocuri sociale din Ostia (vestul Italiei), inclusiv unei familii de români ortodocşi, relatează Il Messaggero.

24 mai 2017, 09:14
Papa Francisc a vizitat o familie de români ortodocşi din Ostia VIDEO

Suveranul Pontif a sărbătorit astfel „Vinerea Milostivirii” şi, potrivit tradiţiei, a binecuvântat locuinţele.

Papa a sunat la sonerii şi a aşteptat ca familiile să îi deschisă. „Deranjez? Sunt Francisc!”, a întrebat el.

«Unele persoane erau atât de uimite încât s-au apropiat atât de mult încât aproape îl atingeau. Era multă veselie, prospeţime, o întâlnire fără filtre. O vizită pastorală foarte sinceră”, a povestit pentur Il Messaggero monseniorul Fisichella.

Citeşte şi Papa Francisc avertizează: Criza dintre SUA şi Coreea de Nord riscă să se transforme într-un război devastator

Papa a discutat cu credincioşii şi s-a interesat de vieţile lor de zi cu zi. „Bătrâni singuri, emoţionaţi de atenţia primită. Mame cu copii cu care Papa a glumit. Un domn care s-a prezentat în halat pentru că tocmai fusese operat, un tată care stătea cu fiii până când soţia sa se întorcea de la serviciu. Chiar şi o familie de români, ortodocşi, care i-au primit pe Francisc şi pe preot cu multă bucurie”, scrie Il Messaggero despre cei care i-au deschis uşa Suveranului Pontif.

În glumă, liderul Bisericii Catolice şi-a cerut scuze pentru deranj şi a subliniat că a respectat programul de linişte afişat la intrarea în clădire.

Bergoglio le-a făcut cadou tuturor un rozariu şi s-a rugat cu ei.

Papa a ales Ostia pentru vizită deoarece este o zonă foarte mare şi cu mult probleme, o periferie care are nevoie de atenţi şi de îngrijire”, a explicat Fisichella.