Papa Benedict al XVI-lea, prima apariţie publică după anunţul retragerii de sale

Publicat: Miercuri, 13 Februarie 2013 12:19 // Actualizat: Miercuri, 13 Februarie 2013 12:27 // Sursa: Romania TV

Papa Benedict al XVI-lea are miercuri prima apariţie publică după anunţul retragerii de sale de la Vatican.

Mii de credincioşi s-au strâns pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif. Benedict al XVI-lea, în vârstă de 85 de ani, se va adresa mulţimii. Câteva ore mai târziu va oficia slujba de Miercurea Cenuşii, intrarea în postul Paştelui pentru catolici.

Aceasta va fi ultima slujbă publică oficiată de papă şi unul dintre ultimele sale angajamente. La slujbă vor lua parte cardinali importanţi, veniţi la Roma pentru a lua parte la conclavul care va desemna următorul papă. Deocamdată nu a fost anunţată data începerii reuniunii. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a dat, însă, asigurări, că cei 1,2 miliarde de catolici din lume vor avea lider spiritual de Paşte, pe 31 martie.

La sfârşitul acestei luni, Papa Benedict al 16-lea se va retrage din fruntea Bisericii catolice pe 28 februarie. El a explicat că nu mai are forţa necesară pentru a conduce Biserica Catolică şi îşi va trăi restul zilelor într-o mănăstire de la Vatican.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 mar 00:03
Votează email 0 email
...însă, asigurări, că cei 1,2 miliarde de catolici din lume vor avea lider spiritual de Paşte, pe 31 martie. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
13 feb 12:37
Votează email 0 email
...însă, asigurări, că cei 1,2 miliarde de catolici din lume vor avea lider spiritual de Paşte, pe 31 martie. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.7790
RON
24 Jan
noapte -3 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H