Papa Francisc, surprins în timpul unei EXORCIZĂRI VIDEO

Papa Francisc a fost surprins de televiziunile italiene în timp ce practica o exorcizare asupra unui tânăr aflat într-un scaun cu rotile. Cu toate acestea, ulterior, Vaticanul a negat incidentul, vorbind de faptul că Papa doar s-a rugat pentru tânăr şi nu a încercat să îl exorcizeze.

21 mai 2013, 14:32
Papa Francisc, surprins în timpul unei EXORCIZĂRI VIDEO

Imaginile au fost surprinse în cursul zilei de duminică, în Piaţa Sântul Petru, potrivit Mirror.

Papa Francisc a trecut pe lângă mai mulţi enoriaşi, ooprindu-se în faţa un bărbat aflat în scaun cu rotile. După ce l-a salutat, el şi-a pus palmele pe capul tânărului şi a început să rostească mai multe rugăciuni. La un moment dat, se poate vedea cum tânărul începe să tremure şi să se mişte pentru mai multe secunde.  

Citeşte şi Doi papi la Vatican: Papa emerit Benedict a revenit în Cetatea Sfântă FOTO

TV 2000, un canal italian cu specific religios, a publicat filmul, declarând că papa a efectuat o exorcizare, dar Vaticanul a negat acest lucru, în timpul unei conferinţe ce a avut loc în cursul zilei de marţi. 

Sfântul Părinte nu a încercat să facă o exorcizare. Cum face de obicei cu oamenii bolnavi sau aflaţi în suferinţă care îi sunt prezentaţi, el a încercat să se roage pentru ei„, a declarat Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Citeşte şi Preot italian, la închisoare pentru că a deturnat 4 milioane de euro de la un spital al Vaticanului

Cu toate acestea, postul italian continuă să prezinte imaginile cu cel mai important om din Biserica Catolică, după ce o serie de exorcişti au confirmat faptul că „papa recită o rugăciune pentru eliberarea de diavol sau chiar face o exorcizare asupra bărbatului„.