Papa Francisc, mesaj cutremurător de Crăciun. „Dumnezeu continuă să iubească orice om, inclusiv pe cel mai rău”

Papa Francisc a sărbătorit marţi seara iubirea ”necondiţionată” şi ”gratuită” în faţa logiciii comerciale, în tradiţionala sa predică de Crăciun, în faţa a mii de credincioşi.

25 dec. 2019, 10:15
Papa Francisc, mesaj cutremurător de Crăciun. „Dumnezeu continuă să iubească orice om, inclusiv pe cel mai rău”

„Crăciunul ne aminteşte că Dumnezeu continuă să iubească orice om, inclusiv pe cel mai rău”, a subliniat liderul celor 1,3 milioane de catolici din lume în slujba din noaptea de Crăciun, în somptuoasa Bazilică Sfântul Petru, la Roma, scrie news.ro.

„Iubirea sa este necondiţionată” şi „gratuită”, chiar dacă „poţi să ai idei eronate”, a insistat Papa, subliniind că „gratuitatea” acestui tip de iubire „răspândeşte pacea şi bucuria”.

Citeşte şi Papa Francisc ridică un secret pontifical: agresiunile sexuale, la ordinea zilei

Slujba din noaptea Crăciunului comemorează, în tradiţia creştină, naşterea lui Isus din Nazaret la Betleem.

Însă niciun text din Noul Testament nu precizează ziua şi ora naşterii. Sărbătorirea sa la 25 decembrie a fost aleasă în secolul al IV-lea în Occident, ceea ce permitea ca circumcizia lui Isus, mult timp înscrisă în calendar, să cadă la 1 ianuarie.

Exprimându-se sub baldachinul lui Bernin, sub care numai suveranul pontif este autorizat să oficieze slujba, Francisc le-a cerut marţi seara credincioşilor să nu uite „să spună mulţumesc”, notând că „acesta este cel mai bun mijloc de a schimba lumea”.