Papa Francisc a citit SCRISOAREA unei românce la Memorialul Holocaustului de la Ierusalim

Suveranul Pontif se află, în aceată perioadă, într-un turneu în Orientul Mijlociu. Ieri, a fost o zi mare pentru întreaga lume creştină, pentru că Papa Francisc s-a întâlnit cu Patriarhul ortodox al Constantinopolelui, într-un dialog ecumenic pentru unitate creştină, iar astăzi a mers la Ierusalim.

26 mai 2014, 14:03
Papa Francisc a citit SCRISOAREA unei românce la Memorialul Holocaustului de la Ierusalim

În timpul vizitei la Memorialul Yad Vashem, ridicat în memoria celor şase milioane de evrei exterminaţi în lagărele naziste, Papa Francisc a denunţat „tragedia incomensurabilă” a Holocaustului şi „nenorocirea” pe care a reprezentat-o pentru umanitate.

În prezenţa preşedintelui Shimon Peres, a premierului Benjamin Netanyahu şi a rabinilor, Papa Francisc a aprins flacăra memorialului, a depus o coroană de flori şi a salutat supravieţuitori ai Holocaustului, scrie Libertatea.

Totodată, Suveranul Pontif a dat citire şi scrisorii unei românce de 22 de ani care şi-a pierdut viaţa într-unul dintre lagărele naziste.

După discursul adresat autorităţilor musulmane, Papa a mers la Zidul Occidental, cunoscut ca Zidul Plângerii, unde a rămas în rugăciune şi tăcere. A atins cu mâna dreaptă pietrele zidului şi, potrivit uzanţei, a depus un plic în care era o foaie cu rugăciunea „Tatăl Nostru”, scrisă personal în spaniolă.