Papa Francisc a fost LOVIT cu un obiect în cap, în timp ce saluta mulţimea din papamobil, în Santiago

Papa Francisc a fost lovit cu un obiect ce pare să fi fost un articol de îmbrăcăminte sau un prosop, în timp când saluta mulţimea, din papamobil, în capitala chiliană, Santiago, unde urma să ţină o slujbă.

17 ian. 2018, 16:00

Suveranul Pontif, în vârstă de 81 de ani, a fost lovit la faţă, pe partea stângă, de către o persoană, cel mai probabil cu un prosop sau vreun articol de îmbrăcăminte, informează presa internaţională.

Papa nu a a fost rănit. A continuat să zâmbească în timp ce saluta mulţimea, părând că nu a fost afectat de acest gest de violenţă.

Vizita Papei în Chile a fost marcată de proteste violente şi atacuri la adresa bisericilor, iar catolicii sunt foarte supăraţi şi îi reproşează Suveran, potrivit rt.com.

Citeşte şi Papa Francisc, aşteptat cu dispozitive incendiare în Chile: „Următoarea bombă va fi în sutana ta!”

Suveranului Pontif că a numit un episcop care fusese implicat într-un scandal de abuz sexual pe care l-ar fi trecut cu vedere la vremea respectivă.

Mulţimea a fost nemulţumită şi de activiştii pro-avort, dar şi de costul ridicat al vizitei Suveranului Pontif. Aproximativ 30 de persoane au fost reţinute în oraşul Conception, după ce strigaseră pe străzi că autorităţile „nu i-au arătat Papei Francisc adevărata imagine a statului Chile”.