Papa Francisc a încurajat o fetiţă bolnavă să danseze pe scenă şi să aplaude

Papa Francisc a permis unei fetiţe suferind de o afecţiune care nu a fost dezvăluită să se mişte în voie, să aplaude şi să danseze pe scenă, de-a lungul celei mai mari părţi a audienţei generale ţinute miercuri de Suveranul Pontif, spre încântarea publicului, informează Reuters.

21 aug. 2019, 11:27
Papa Francisc a încurajat o fetiţă bolnavă să danseze pe scenă şi să aplaude

Fata, care purta un tricou roz cu mesajul ”Love”, s-a furişat de lângă mama sa aflată în primele rânduri ale sălii de audienţe şi a ajuns pe scena masivă din marmură. A ţopăit înainte şi înapoi în faţa suveranului pontif, a făcut o săritură, iar din când în când a bătut din palme cu un sunet puternic şi ascuţit.

Papa Francisc a făcut semn echipei care asigură securitatea evenimentului să o lase să se desfăşoare în voie. A revenit la mama sa, care a încercat să o facă să stea cuminte, însă fetiţa s-a strecurat din nou, revenind pe scenă, în aplauzele publicului prezent în sala de audienţă de la Vatican, informează Agerpres.

„Această biată fată suferă de o boală şi nu îşi dă seama ce face”, a spus papa Francisc la finalul audienţei, care a durat mai mult de o oră.

„Vă întreb un singur lucru, la care toată lumea ar trebui să răspundă în sufletul său. M-am rugat pentru ea atunci când am văzut-o? M-am rugat ca Domnul să o vindece şi să o protejeze? M-am rugat pentru părinţii şi familia ei?”, a mai spus el, potrivit Agerpres.

„Atunci când vedem o persoană în suferinţă, trebuie să ne rugăm. Acest incident ar trebui să ne ajute să ne punem mereu această întrebare”, a afirmat Suveranul Pontif.

Anul trecut, papa Francisc a permis unui băiat bolnav de autism să zburde pe scenă în voie.


loading...