Papa Francisc, afirmaţii fără precedent: Omul este neghiob

Un pasaj din Vechiul Testament al Bibliei care îi sancționează pe oameni drept ''neghiobi'' este cel mai bun mod de a-i descrie pe cei care neagă schimbările climatice, potrivit papei Francisc.

11 sept. 2017, 16:19
Papa Francisc, afirmaţii fără precedent: Omul este neghiob

„De ce așteptăm să recunoaștem efectele schimbărilor climatice?” — i-a întrebat Francisc pe reporteri în timpul zborului de întoarcere din Columbia. ”Mi-am amintit o frază din Vechiul Testament, din Psalmi: Omul este un neghiob și un încăpățânat care nu vede (”Omul prost nu cunoaște lucrul acesta și cel nebun nu ia seama la el”)”, a spus Suveranul pontif, referindu-se la distrugerea mediului și la lipsa de conștientizare a acestui lucru, informează Agerpres.

Citate din conferința de presă a Papei din avion, care a încheiat călătoria sa din perioada 6-11 septembrie în țara latino-americană, au fost publicate de agenția de știri ANSA din Italia și de alte mass-media, relatează DPA.

„Cei care neagă (schimbările climatice) ar trebui să meargă la oamenii de știință și să-i întrebe”, a spus Papa Francisc. „Ei vorbesc foarte clar, oamenii de știință sunt preciși. Putem vedea efectele schimbărilor climatice și oamenii de știință spun în mod clar ce cale trebuie să urmăm”.

Chemându-i pe „toți […] de la politicieni în jos” să-și asume responsabilitatea și să acționeze, Papa Francisc a spus că schimbările climatice „sunt ceva cu care nu ne putem juca, ceva foarte serios”, relatează DPA.