Papa Francisc, ANUNŢ ŞOC pentru creştini. „Nu mai mâncaţi miel de Paşte….”

Sărbătoarea Învierii Domnului se apropie cu paşi repezi, iar românii abia aşteaptă încheierea postului pentru a se desfăta cu bucate care mai de care mai delicioase. Papa Francisc le atrage însă atenţia creştinilor să renunţe la carnea de miel, căci comit un păcat incredibil.

31 mart. 2015, 09:51
Papa Francisc, ANUNŢ ŞOC pentru creştini. „Nu mai mâncaţi miel de Paşte….”

Creştinii aşteaptă cu emoţie şi evlavie ziua Învierii Domnului, anunţă România TV. Pentru români, Paştele este prilej de reuniune cu familia şi de sărbătoare, dar şi zi în care îşi desfată papilele gustative cu mâncăruri care mai de care. Printre aceastea, preparatele pe bază de carne de miel sunt primordiale.

Citeşte şi Piedone a inaugurat Târgul de Miei. Care sunt preţurile VIDEO

Cu toate acestea, Papa Francisc atrăgea atenţia asupra faptului că a mânca carne de miel reprezintă un păcat capital.

„Nu mai mâncaţi miel de Paşte! Printre cele mai vechi comunităţi creştine, mielul a fost reprezentat pe umerii păstorului şi simboliza sufletul salvat de Hristos. Uciderea lui de Paşte nu are nici o bază în tradiţia creştină, ci mai degrabă îşi are rădăcinile în Vechiul Testament. Este un ritual sângeros, în contradicţie puternică cu conceptul Învierii, care aduce cu sine reînnoirea de credinţă şi speranţă. Este un ritual ce nu este necesar într-o societate ca a noastră, deja cufundată în violenţă şi moarte, care serveşte doar pentru a satisface interesele industriei alimentare”, spunea Papa Francisc în urmă cu un an.