Papa Francisc avertizează tinerii: Folosirea telefoanelor mobile duce la razboi

Papa Francisc isi doreste ca tinerii sa foloseasca mai putin telefonul mobil si sa comunice mai mult fata in fata. Mai mult decat atat, el spune ca isi doreste ca acestia sa nu mai foloseasca telefoanele mobile in timpul mesei.

21 feb. 2017, 18:12
Papa Francisc avertizează tinerii: Folosirea telefoanelor mobile duce la razboi

Papa i-a avertizat pe elevii si studentii din lumea intreaga in legatura cu obiceiul de a expedia mesaje de tip text pe aceste dispozitive. El a avertizat ca lipsa dialogului poate duce la razboi, scrie The Telegraph si People.

 Suveranul Pontif s-a adresat tinerilor in cadrul unei conferinte organizate la o universitatea din Roma. Cu aceasta ocazie, Papa Francisc a sustinut un discurs in care s-a referit la pericolele generate de lipsa de dialog din cadrul familiilor, cerandu-le tinerilor sa participe la discutiile care au loc in timpul meselor, si sa nu expedieze mesaje pe telefoanele mobile. Acesta a mai declarat ca oamenii trebuie sa depuna eforturi pentru a deveni mai buni si mai politicosi cu cei din jur.

„Atunci cand suntem la masa, dar vorbim cu ceilalti pe telefoanele noastre, este inceputul razboiului, deoarece nu mai exista dialog”, a spus Papa Francisc.

„Trebuie sa coboram putin tonul, sa vorbim mai putin si sa ascultam mai mult. Dialogul care aduce impreuna inimile oamenilor este leacul impotriva violentei”, a adaugat acesta.