Papa Francisc face mărturisiri ULUITOARE: „NU am vrut să fiu Papă. Am momente de BEZNĂ SUFLETEASCĂ”

Noul Suveran Pontif, Papa Francisc, despre care toată lumea şi-a dat seama că este un pic altfel decât ceilalţi Papi, mai puţin conformist, a făcut de curând câteva confidenţe surprinzătoare.

07 iun. 2013, 14:57
Papa Francisc face mărturisiri ULUITOARE: „NU am vrut să fiu Papă. Am momente de BEZNĂ SUFLETEASCĂ”

Papa Francis a avut întânire, vineri, cu mii de copii Iezuiţi proveniţi din şcoli din Albania şi Italia, cu care a discutat liber, nu numai despre credinţă şi religie, ci şi despre chestiuni mai personale. Copiii au fost cei care i-au pus întrebări, iar Papa le-a răspuns.

Unul dintre elevi l-a întrebat ce l-a determinat să se facă preot. Papa Francisc i-a mărturisit băiatului, fără ocolişuri, că i-a fost „foarte greu” să ia această decizie, scrie Associated Press. „Am avut momente de beznă sufletească (…)”, ca atunci când „te simţi uscat, fără bucurie interioară„, s-a confesat Suveranul Pontif. El a mai spus că dragostea sa pentru Dumnezeu l-a făcut să treacă peste toate aceste momente şi să meargă mai departe pe calea pe care şi-a ales-o.

Cel mai emoţionant moment al întâlnirii Papei cu copiii catolici a fost acela când o fetiţă de 6 ani, Teresa, l-a întrebat fără ocolişuri dacă şi-a dorit să ajungă Papă. După ce a mai glumit cu copiii, Papa i-a răspuns micuţei roşcate: „Nu am vrut să fiu Papă!„…

Cu altă ocazie, Suveranul Pontif a mărturisit că nu vrea să stea în apartamentul din Palat rezervat Papilor, ci preferă un apartament din hotelul Vaticanului, cunoscut ca fiind Reşedinţa Sfânta Marta, pentru că ţine la „sănătatea psihiatrică” … „Dacă vreţi, putem spune că nu pot locui singur în apartamentul papal din motive psihiatrice. Aceasta este personalitatea mea, am nevoie să fiu înconjurat de lume„, a explicat Papa tinerei asistenţe.