Papa Francisc îi cere lui Vladimir Putin să facă un EFORT SINCER pentru pace

Publicat: Miercuri, 10 Iunie 2015 23:13 // Actualizat: Miercuri, 10 Iunie 2015 23:13 // Sursa: romaniatv.net

Papa Francisc l-a îndemnat miercuri pe președintele rus, Vladimir Putin, să depună "un efort sincer" pentru pace și a cerut aplicarea integrală a acordului de la Minsk "de către toate părțile" din Ucraina, a informat un comunicat la Vaticanului.

Foto: Associated Press

"Sfântul Părinte a afirmat că trebuie un efort important și sincer pentru a realiza pacea (în Ucraina). S-a convenit asupra importanței de a construi un climat de dialog și ca toate părțile părțile să se angajeze în punerea în aplicare a acordului de la Minsk", a precizat comunicatul la sfârșitul întrevederii dintre președintele rus și Suveranul Pontif, a doua după mai puțin de doi ani.

Președintele Vladimir Putin a fost primit miercuri la Vatican, timp de 50 de minute, de Papa Francisc, în prezența interpreților. Discuțiile s-au concentrat asupra Ucrainei și a situației din Orientul Mijlociu, a menționat Vaticanul, potrivit Agerpres.

Papa și liderul de la Kremlin au subliniat că în Orientul Mijlociu trebuie să se asigure "condițiile necesare pentru traiul tuturor membrilor societății, inclusiv minoritățile religioase și, în special, creștinii".

Citeşte şi CRIZA DIN UCRAINA. Papa Francisc face apel la încetarea violenţelor şi la dialog

Suveranul Pontif a apărut serios și abia zâmbind, chiar dacă atmosfera a părut mai destinsă la finalul întrevederii. Președintele rus a ajuns cu peste o oră întârziere față de programul anunțat, după vizita sa la Milano unde s-a întâlnit cu premierul italian, Matteo Renzi. Vladimir Putin a avut o primă întrevedere cu Papa Francisc în noiembrie 2013.

Sfântul Scaun și Papa le-au adresat constant ucrainenilor apeluri la reconciliere și la încetarea războiului între "frați" creștini. Vaticanul a rămas însă prudent în această criză. Papa Francisc a fost criticat sever la Kiev de greco-catolici pentru reținerea sa în a condamna direct politica rusă în Ucraina.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 iun 02:15
...a acordului de la Minsk „de către toate părțile” din Ucraina, a informat un comunicat la Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
10 iun 23:28
Votează email 0 email
...de la Minsk “de către toate părțile” din Ucraina, a informat un comunicat la Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.7627
RON
22 May
noapte 12 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H