Papa Francisc, în PERICOL. Suveranul Pontif se aşteaptă la un MASACRU la Vatican

Papa Francisc evocă pericolul unui masacru ce se va produce la Vatican şi  va fi comis de un nebun terorist.

26 mart. 2018, 19:51
Papa Francisc, în PERICOL. Suveranul Pontif se aşteaptă la un MASACRU la Vatican

Pentru prima oară de când a ajuns la Vatican, Papa Francisc a vorbit, luni, despre eventualitatea comiterii unui atentat împotriva Sfântului Scaun de către „un nebun” care va provoca un „masacru”.

Suveranul Pontif a ţinut să le mulţumească agenţilor de securitate care îl protejează atât pe el, cât şi Cetatea Sfântă de un eventual atac terorist. „Sunteţi aici pentru a-i proteja pe oameni, nici nu ştiu cum să vă mulţumesc!”, a spus Papa, cu ocazia unei audienţe cu personalul Inspecţiei de Securitate Publică a Vaticanului”. „Aceste persoane se sacrifică pentru a-l proteja pe Papă şi pe oameni de gestul vreunui nebun care face ceva nedorit, cum ar fi, de pildă, un masacru ce ar distruge familii întregi”, a avertizat Suveranul Pontif. 

În cadrul unei audienţe, şeful poliţiei italiene, Franco Gabrielli, a reamintit că Sfântul Scaun că atât Papa Francisc, cât şi Roma figurează în „propaganda teroristă şi jihadistă ca fiind un simbol ce ar putea fi ţinta unui atac al teroriştilor.”

Din 1929, Italia a luat Vaticanul sub protecţia sa. De asemenea, în cazul vreunui incident în Piaţa Sfântul Petru – teritoriul Sfântului Scaun – Poliţia italiană este avizată să intervină.

Papa dispune de 110 gărzi elveţiene catolice secundate pe un corp al Jandatmeriei de la Vatican, de aproximativ 130 de persoane care asigură şi securitatea internă a Cetăţii Vaticanului. Aceste două corpuri de apărare asigură securitatea în interiorul Vaticanului, în caz de atentate teroriste.