Papa Francisc, „întristat” de moartea lui Fidel Castro

Papa Francisc a declarat că moartea liderului revoluționar cubanez Fidel Castro este "o veste tristă" și că se roagă pentru sufletul lui, relatează sâmbătă Reuters.

26 nov. 2016, 13:53
Papa Francisc, „întristat” de moartea lui Fidel Castro

Papa Francisc i-a transmis sâmbătă condoleanțe fratelui lui Fidel, președintele cubanez Raul Castro, într-un mesaj în limba spaniolă. Suveranul pontif, care s-a întâlnit cu Fidel Castro când a vizitat Cuba anul trecut, a spus că a primit „vestea tristă” și că este „îndurerat”. Potrivit Agerpres, Fidel Castro, care era un ateu declarat, a fost botezat catolic și a fost educat în școli ale iezuiților, ordin religios al cărui membru este și Papa Francisc.

Liderul cubanez Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani, transmite sâmbătă dimineața agenția EFE, care îl citează pe fratele său, actualul președinte, Raul Castro, într-o alocuțiune la televiziunea de stat.

„Potrivit voințe exprimate de camaradul Fidel, rămășițele sale pământești vor fi incinerate în primele ore ale zilei de sâmbătă”, a anunțat actualul președinte, la televiziunea de stat.

„Organizarea omagiului funebru care îi va fi adus va fi precizată” ulterior, a adăugat Raul Castro în scurta alocuțiune, încheiată cu cuvintele binecunoscute ale lui „El Comandante”: „Până la victorie, întotdeauna!” („Hasta la victoria, siempre”).

Liderul istoric al Revoluției cubaneze a decedat în noaptea de vineri, 25 noiembrie, la ora 22,29, a anunțat fratele său, vizibil emoționat, adaugă EFE.

Președintele cubanez a precizat că în următoarele ore vor fi făcute publice informațiile privind înmormântarea lui Fidel Castro, care a fost văzut pentru ultima oară pe 15 noiembrie, când l-a primit la reședința sa pe președintele Vietnamului, Tran Dai Quang.