Papa Francisc le cere musulmanilor din Albania să condamne extremismul

Albania nu este o ţară musulmană, ci una europeană, şi alegerea unei prime vizite în această ţară mică de pe continentul european este 'un semnal pe care am vrut să-l adresez' Europei, a declarat duminică Papa Francisc la întoarcerea de la Tirana.

22 sept. 2014, 12:51
Papa Francisc le cere musulmanilor din Albania să condamne extremismul

Într-o conferinţă de presă în avion, întrebat în legătură cu motivul care l-a determinat să aleagă o ţară mică din afara Uniunii Europene ca primă destinaţie pe Bătrânul Continent, Papa Francisc a răspuns: ‘am dorit să transmit un mesaj, un semnal’ către Europa. El nu a oferit explicaţii în legătură cu afirmaţia sa, însă a salutat cu insistenţă ‘tinereţea’ şi ‘capacitatea de fraternitate’ ale componentelor musulmană, catolică şi ortodoxă ale societăţii albaneze.

Papa Francisc critică de multe ori ‘oboseala’, problemele privind primirea imigranţilor, relativismul marilor economii, în special cele europene, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Papa Francisc, în PERICOL de MOARTE

Chiar dacă Albania este o ţară cu o populaţie majoritar musulmană (56%), ea nu este ‘o ţară musulmană, ci una europeană’, a insistat Suveranul Pontif.

Tirana a obţinut statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană în luna iulie.

Islamul este uneori invocat ca fiind un motiv ce ar putea împiedica intrarea anumitor ţări în UE, precum Turcia şi Albania, pentru că reprezintă simbolul unei diferenţe culturale prea mari.