Papa Francisc s-a vaccinat în prima zi a campaniei de imunizare de la Vatican (SURSE)

Potrivit jurnaliştilor de la cotidianul argentinian La Nacion, respectiv de la revista iezuită americană America, ambii specialişti atât în chestiuni referitoare la Vatican cât şi apropiaţi ai Papei, suveranul pontif a fost vaccinat miercuri la intrarea în sala de audienţe Paul al VI-lea din Vatican.

13 ian. 2021, 17:55
Papa Francisc s-a vaccinat în prima zi a campaniei de imunizare de la Vatican (SURSE)

Papa Francisc, în vârsta de 84 de ani, a fost vaccinat împotriva COVID-19, miercuri, în prima zi a campaniei de vaccinare organizată de Vatican, conform unor jurnalişti apropiaţi suveranului pontif, relatează Agerpres.

Sfântul Scaun nu a confirmat deocamdată informaţia.

Papa Francisc numeşte refuzul vaccinării „negare suicidară”

Purtătorul de cuvânt al papei Francisc, Matteo Bruni, pe de altă parte, a anunţat începerea campaniei de vaccinare pentru cei aproximativ 5.000 de locuitori şi angajaţi de la Vatican.

Într-un interviu televizat difuzat duminică seara, papa Francisc a indicat că s-a înscris pentru a primi vaccinul împotriva COVID-19, calificând opoziţia faţă de la vaccin drept o „negare suicidară” şi subliniind „o alegere etică” esenţială din respect faţă de viaţa şi de sănătatea celorlalţi.

„Nu contează câte persoane cunoaştem, dacă nu ne putem îngriji de ele. Anul acesta, în timp ce aşteptăm o recuperare şi noi tratamente, să nu uităm de grija faţă de ceilalţi. Pentru că, pe lângă un vaccin pentru corp, avem nevoie de un vaccin pentru suflet, care înseamnă grija faţă de ceilalţi. Va fi un an bun dacă ne îngrijim unii de alţii, aşa cum Fecioara Maria are grijă de noi”, a spus Papa în discursul de Anul Nou, susţinut la Vatican.

Citeşte şi: Chuck Norris, obligat să afirme că nu a participat la asaltul asupra Capitoliului. Fotografia care i-a dat bătăi de cap actorului