Papa Francisc: Zidurile construite pentru oprirea imigranţilor vor cădea

Zidurile construite pentru oprirea imigranţilor nu vor rezista, a declarat Papa Francisc referindu-se la gardul metalic construit de Ungaria la frontiera cu Serbia şi pe segmente ale frontierelor cu România şi Croaţia.

28 sept. 2015, 14:15
Papa Francisc: Zidurile construite pentru oprirea imigranţilor vor cădea

Criza migrației de acum din Europa, „cea mai importantă după al Doilea Război Mondial”, este consecința unui lung proces provocat de războaie și de foamete, a declarat Suveranul Pontif în cadrul unei conferințe de presă de la bordul avionului cu care se întoarce la Vatican din SUA.

„Când mă gândesc la Africa, o percep ca pe continentul exploatat. Sclavii erau luați de acolo. Apoi, marile resurse… Iar acum, dincolo de războaiele tribale sau nu, există interese economice”, a spus el.

„Știți care este soarta zidurilor? Toate se prăbușesc. Astăzi, mâine, într-o sută de ani”, a subliniat Papa Francisc, care a făcut apel la începutul lui septembrie la fiecare parohie de pe continent să primească o familie de refugiați, Agerpres.

„Este adevărat că Europa este în dificultate. Trebuie să fim inteligenți când vine acest val migratoriu și, este adevărat, nu e ușor să găsești soluții. (…) Zidurile nu sunt niciodată soluții, pe când podurile sunt”, a mai afirmat Papa Francisc.

Citeşte şi Vladimir Putin: Asistăm la ridicarea altor ZIDURI în Europa

Referindu-se la tema homosexualităţii, evitată în cursul vizitei în SUA, Papa Francisc a afirmat că funcţionarii publici au dreptul să refuze emiterea certificatelor pentru persoane de acelaşi sex chiar dacă legislaţia laică prevede astfel de uniuni civile. „Obiecţia de conştiinţă trebuie să fie introdusă în orice structură juridică, pentru că este un drept”, a spus Papa.