Parada campionilor, varianta rurală. Câştigătorii primei ediţii a Cupei Satelor au fost plimbaţi cu căruţa prin comună FOTO

Câştigători ai primei ediţii Cupa Satelor, competiţie U13 organizată de FRF în parteneriat cu AFIR, copiii din Ruginoasa au sărbătorit performanţa alături de toată comuna, într-o experienţă de neuitat.

31 mai 2019, 08:10

În această lună, echipa din Ruginoasa (Iaşi) a triumfat la turneul final Cupa Satelor găzduit de comuna Cumpăna (Constanţa) şi a obţinut astfel şi marele premiu: micii fotbalişti vor călători alături de echipa naţională în Norvegia şi vor susţine din tribune tricolorii la meciul din preliminariile Euro 2020!

După ce şi-au dat jos straiele şi au revenit la echipamentul de joc, alături de antrenorul lor, au parcurs vreme de două ceasuri uliţele comunei, prezentându-le cu mândrie sătenilor din Ruginoasa trofelul obţinut la Cupa Satelor. Într-o variantă adaptată la mediul rural a marilor ceremonii de prezentare a trofeelor, de tipul Champions League.

Adică… toată echipa în două căruţe frumos înveşmântate, trofeul în braţe şi cântece de galerie amestecate cu versuri populare din Moldova! În tropotul cailor, cu sute de consăteni aşteptându-i pe traseu cu flori şi aplauze, mai cu seamă în dreptul şcolilor!„, scriu cei de la frf.ro.

Alături de ei, ambasadorul competiţiei Cupa Satelor, fostul internaţional Aurel Ţicleanu, membru al echipei FRF, care i-a însoţit permanent şi i-a felicitat: „O echipă de vis sărbătoreşte într-un mod admirabil această performanţă obţinută la o competiţie ce se va fixa foarte repede drept un reper pentru dezvoltarea fotbalului de la bază, acolo unde se naşte talentul curat”.